Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dijkerhoek Puur Zang:

‘Koren op de Molen’

DIJKERHOEK – Na het grote succes van Dijkerhoek Puur Zang in 2014 krijgt dit muzikale evenement in 2015 een vervolg. Evenals bij de eerste editie is de organisatie van het gebeuren in handen van “de Dijkerhoekse Mölnzangers’ en Kulturhus Dijkerhoek. Met natuurlijk ondersteuning van vele vrijwilligers en Dijkerhoekse ondernemers.

Verschil met vorig jaar is alleen, dat Dijkerhoek Puur Zang zich in 2015 volledig buiten afspeelt op het plein rondom de Molen.

Het 125 jarig bestaan van Korenmolen de Hegeman in Dijkerhoek is de reden om Puur Zang daar ten gehore te brengen. De aankleding van de Dijkerhoekseweg wordt geheel verzorgd door de naaste buren van de Diekerhookse Mölle. Op het plein voor de molen zal naast de al genoemde Mölnzangers een diversiteit aan activiteiten plaats vinden.

Op zaterdagmiddag 9 mei even na 14.00 uur begint het programma voor de basisschoolkinderen met een ballonnenwedstrijd. Natuurlijk worden de kinderen verder niet vergeten; bij een gezellig samenzijn mag een springkussen niet ontbreken. Gijs Meilink en Jelle Tempelman, twee basisschoolleerlingen, zijn al lang geen aspirant dj’s meer! Hun bijdrage mag u niet missen.

De ondertitel: ‘Koren op de Molen’ is uiteraard niet zo maar gekozen. Met elkaar wordt de opening van het molenseizoen 2015 gevierd en het jubileum van de Dijkerhoekse molen.

De Hoolter dansers zetten dan ook graag hun beste beentje voor om een ieder te laten genieten van folklore uit het verleden. Iets voor ouderen? Nee hoor integendeel de leden van de boerendansgroep variëren in leeftijd van 30 tot in de 60 jaar. De dansers treden ‘solo’ op maar ook samen met de Mölnzangers. Een verrassende en unieke combinatie van zang en dans. De bijdragen van uit de Dijkerhoekse muziekscene (van tiener tot 50+) worden nog niet verklapt, maar dat het weer bijzonder zal zijn staat vast!

Wat is een jubileum of activiteit zonder een optreden van de leden van HMV. Zij spelen graag en ook samen met de Mölnzangers en T3. Is T3 nieuw voor u? Kom dan luisteren wat deze groep in petto heeft. Aan het einde van de middag, het begin van de avond speelt afwisselend de Powerband en wordt het vinyl ten gehore gebracht. Carlo en Bert draaien weer ouderwetse singles en lp’s. Het is 2015, men gaat ver terug in de tijd en eindigt keurig weer op 9 mei 2015. Omstreeks 21.00 uur is het programma ten einde. Tenzij de “jammers” uit Dijkerhoek nog spontaan weer bij elkaar gaan zitten en de meest prachtige composities zingen en spelen………

De toegang voor dit middag- en avondprogramma is geheel gratis. Wel wordt een vrije gift gevraagd om de onkosten voor Kulturhus Dijkerhoek tot een minimum te beperken. Er is volop gelegenheid om te genieten van echte pannenkoeken van Diekerhooks meal. Liever een broodje vlees, koffie, thee, fris of een biertje? Men serveert het graag voor u!

Voor een verkort programma kijk op www.kulturhusdijkerhoek.nl of op www.dijkerhoek.nl