Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ikkinksbuurt grote winnaar

28e Zaagmolentrofee!

DIJKERHOEK – In de maand november heeft voor de 28e maal de Zaagmolentrofee plaatsgevonden bij schietvereniging de Zaagmolen in Dijkerhoek. Maar liefst 70 (!) enthousiaste teams van vier personen per team hebben in drie verschillende klassen (heren, dames en jeugd) gestreden om deze trofee. Dit door zo hoog mogelijk te schieten met luchtdruk geweer en pistool. Hierbij stond de gezelligheid centraal en ook dit jaar waren de deelnemers weer bijzonder enthousiast.De deelnemende teams bestonden uit buurtschappen, bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, etc. uit Dijkerhoek, Holten en omgeving. Op woensdagavond 9 december heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden in het Kulturhus in Dijkerhoek en zijn er per klasse prijzen uitgekeerd. Tevens werden per klasse individuele winnaars beloond met een fraaie beker. Vorig jaar kwam met een vijfde overwinning de wisselbeker definitief in de prijzenkast van de Ikkinksbuurt terecht. Dit jaar had de Ikkinksbuurt wederom de hoogste teamscore en mag het de nieuwe de Zaagmolentrofee naast de oude zetten. Ze zijn nu voor de zesde keer winnaar en dat is een record. Ook bij de dames was de Ikkinksbuurt de beste voor de Meisjes en Vrouwen van Nu Dijkerhoek. Ze behaalden deze prijs voor de tweede keer, recordhouder bij de dames is nog steeds buurtvereniging de Hoffesstraat met zes overwinningen. Bij de jeugd was de winst voor de wielervereniging Holten dat dit jaar met een jeugdteam debuteerde. Het was de eerste hoofdprijs voor de wielervereniging, dat met de senioren in het verleden diverse ereprijzen (één maal tweede, zes maal derde) in de wacht sleepte. De jeugd van de Oranjenoabers, de afgelopen twee jaar de beste, moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Uitslagen Heren: 1. Ikkinksbuurt H1 365; 2. Het Bonte Paard 353; 3.Aannemersbedrijf Paalman-Tempelman 349. Het Bonte Paard was winnaar in 2013 en Paalman-Tempelman was vorig jaar tweede.

Dames: 1.Ikkinksbuurt D 311; 2. De Meisjes 297; 3. rouwen van Nu Dijkerhoek 296.

Jeugd: 1. Wielervereniging Holten 387; 2.Oranjenoabers 362.

Individuele prijzen: Heren: Gerrit Nikkels (Het Bonte Paard) 103; Dames: Linda Rensen (De Meisjes) 98 (vorig jaar winnares met 103); Jeugd: Boyd Mulder (Oranjenoabers) 108.

De senioren kunnen in totaal 110 punten bij elkaar schieten, de junioren 120.