Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Ikkinksbuurt slaat terug in 31e Zaagmolentrofee!

DIJKERHOEK – In de maand november werd voor de 31e maal de wedstrijd om de Zaagmolentrofee gehouden bij schietvereniging de Zaagmolen in Dijkerhoek.82 Teams van vier personen per team hebben in drie verschillende klassen (heren, dames en jeugd) gestreden om deze trofee. Dat is één team minder dan in 2017, een lichte teruggang.

De deelnemende teams bestonden uit buurtschappen, bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, etc. uit Dijkerhoek, Holten en omgeving. De prijsuitreiking vond afgelopen vrijdag in het Kulturhus in Dijkerhoek plaats.

Twee jaar won de Ikkinksbuurt de in inmiddels derde wisselbeker voor de tweede maal, maar vorig jaar werden ze afgedroogd door onder meer de Brandweer. Dit jaar sloeg de Ikkinksbuurt keihard terug met een ietwat andere teamopstelling. Het eerste en tweede team werden omgewisseld en blijkbaar werkte dit zeer motiverend voor het voormalige eerste team.

Het werd de achtste totaalzege voor het grensgeval uit de Dijkerhoekse gemeenschap.

Bij de dames werden Vrouwen van Nu Holten winnaar die net voor titelverdediger Ikkinksbuurt eindigde en bij de jeugd mocht De Borkeld de prijs meenemen.

 

Individuele prijzen

Jeugd: 1. Sander Beunk, 113 (Ikkinksbuurt). Sander Beunk won ook vorig jaar, toen met 109 punten.

Dames: 1. Willy Beldman Wechstapel, 92 (Vrouwen van Nu Holten).

Heren: 1. Wim Rensen 100 (de Hakkertsweg). Wim was ook al eens de hoogste schutter in 2013, toen met 104 punten. Zus Linda was ooit de hoogste schutter in 2014 (103 punten)

 

Teamprijzen

Jeugd: Er deden zes teams mee en dat is evenveel als vorig jaar. De Beuseberg debuteerde. De Borkeld werd vorig jaar tweede.

1. De Borkeld, 390; 2. De Beuseberg, 372; 3. CJV Dijkerhoek 1 364.

Dames: Bij de dames werd De Borkeld derde en dat betekent dat ze voor de vierde maal in de prijzen zijn gevallen. Eerste in 2010, tweede in 2016 en derde in 2011 en dit jaar.

Na zorgvuldig tellen bleken twee teams exact hetzelfde puntentotaal te hebben. En dan gaat het aantal tienen de doorslag geven. Titelverdediger Ikkinksbuurt had er zes en Vrouwen van Nu Holten had er acht. Na drie overwinningen op rij staat de Ikkinksbuurt op de tweede plek. Vrouwen van Nu Holten behaalden na een tweede plaats in 1991 (tweede) en vijfmaal een derde plaats eindelijk de eerste plek. Recordhouder bij de dames is nog altijd De Hoffesstraat met zes overwinningen.

1. Vrouwen van Nu Holten, 338 (acht tienen); 2. Ikkinksbuurt 2, 338 (zes tienen); 3. De Borkeld, 332.

Heren: Op de derde plaats Gervedink Nijhuis 2. In 2007 werden ze winnaar en dat was tot nu toe ook de enige keer dat ze in de prijzen vielen.

Tweede werd Oude Stationsweg 3 en Ikkinksweg 2 werd eerste. Opvallend dat geen van die teams het eerste team van die vereniging was. De Oude Stationsweg viel nog nooit in de prijzen met een team, voor de Ikkinksbuurt is het de achtste overwinning.

1. Ikkinksbuurt 2, 371; 2. Oude Stationsweg 3, 365 (een record voor de tweede plek); 3. Gervedink Nijhuis 2, 350.