Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Molendag bij de Hegeman

14 mei: Heel Dijkerhoek Bakt!

DIJKERHOEK – Ter gelegenheid van de landelijke Molen- en Gemalendag houdt de Diekerhookse Mölle ‘De Hegeman’ op zaterdag 14 mei een feestelijke middag rondom de molen in Dijkerhoek.Molendag bij de Hegeman

Deze dag staat in het teken van Heel Dijkerhoek Bakt! Nu heeft het buurtschap al enige gerenommeerde bakkers voortgebracht; want wie kent niet de familie Nijkamp! Maar ook in menig Dijkerhoekse keuken worden fantastische en heerlijke creaties gemaakt. Daarom is er een wedstrijd georganiseerd. In twee categorieën wordt gestreden om de eer: één categorie voor basisschoolkinderen en één voor personen die ouder zijn. Een vakkundige, driekoppige jury zal de baksels beoordelen op creativiteit en, natuurlijk, smaak! Enige voorwaarde is dat er een product uit het molenwinkeltje verwerkt moet zijn in de creatie. Aanmelden kan nog tot vrijdagavond 13 mei; inleveren van de lekkernijen: zaterdag 14 mei tussen 12.00 en 12.30 uur.

De middag begint traditioneel met een ballonnenwedstrijd voor de Dijkerhoekse schooljeugd. Om 13.30 uur kiezen ze het luchtruim. Aansluitend wordt even stilgestaan bij het feit dat molenaar Jan Ulfman al 25 jaar als molenaar aan de Hegeman verbonden is.

Na de prijsuitreiking van Heel Dijkerhoek Bakt! kan op het plein voor de molen worden genoten van de heerlijke lekkernijen.

Daarnaast is er een regiomarkt. Hier kunt u o.a. zien hoe manden worden gevlochten, ambachtelijke vlees-, zuivel- en mosterdproducten proeven en nestkastjes met verrassende inhoud bekijken.

Natuurlijk mogen de bekende en overheerlijke pannenkoeken en boerenijsjes niet ontbreken.

Voor de kleintjes staat er een springkussen opgesteld.

De middag zal rond 13.15 uur beginnen en eindigen om 16.30 uur.