Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muzikaal festijn bij 125 jarige molen De Hegeman in Dijkerhoek

Muzikaal festijn

DIJKERHOEK – Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat de weduwe Klein Baltink-Willemsen, wonende op erve Hegeman, een molen liet bouwen voor haar zoon Gerrit Klein Baltink op een stuk grond in Dijkerhoek.

Om dit te vieren wordt er zaterdag 9 mei 2015 een muzikaal festijn gehouden bij de molen. Deze dag is niet om het even gekozen, het is dan namelijk landelijke Molen- en Gemalendag.

Het officiële programma begint rond 14.00 uur met de uitreiking van het jubileumboek “De mölle, het hart van Dijkerhoek.” aan wethouder Cornelissen van de gemeente Rijssen-Holten, eigenaar van dit rijksmonument.

In de molen wordt een kleine expositie gehouden van foto’s uit het archief van de Hegeman.

Vanaf 1 april tot 1 juni is het 80 pagina tellende boek te bestellen via www.dijkerhoek.nl voor 11,50 euro. Daarna kost ze 14,50 euro.

De bestelde exemplaren zijn vanaf 9 mei af te halen bij de molen.

Na de traditionele ballonnenwedstrijd voor de Dijkerhoekse schooljeugd barst dan het muzikale spektakel los.

 

PuurZang: koren op de molen!

Het Kulturhus Dijkerhoek en de Möll’nzangers verzorgen dit muziekfestival gezamenlijk dat wordt gehouden op het plein voor de molen:

Het uiterst gevarieerde programma van korenzang, volksdansoptredens,  rock-, pop en harmonievertolkingen van bekende nummers belooft veel goeds!

Echt voor elk wat wils: familieoptredens, een heuse deejay-battle en als afsluiter een echte Powerband! Koren op de molen voor elke muziekliefhebber.

 

Om de verbondenheid van de Dijkerhoekers, en met name de buren van de molen, te benadrukken: de buurt zorgt voor een feestelijke aankleding van het molenplein.

Natuurlijk hoeft u niet verlegen te zitten om een natje en een droogje. Daar wordt ruimschoots in voorzien. Want wat is een feest bij de molen zónder pannenkoeken?