Openluchtspel Dijkerhoek

DIJKERHOEK – Van 4 t/m 7 september 2019 staat Dijkerhoek in het teken van het Openluchtspel. Voor de derde keer wordt de straat bij de molen van het dorp omgetoverd tot een toneel. Dit jaar is het thema ‘De molen in ’t rood’.Het stuk speelt in de jaren ’70. Het is de periode waarin de traditionele landbouw plaats moet maken voor schaalvergroting. Het is de tijd van de bouw van ligboxenstalen en ook de eerste burgers nemen hun intrek in de vrijkomende boerderijtjes en zorgen voor veranderingen.

De familie Boerkamp heeft de oude boerderij verkocht. De nieuwe bewoners zijn ‘stadsen’ en komen voor de rust naar het platteland. Ze hebben een belangrijke wens: ze willen graag wat meer grond rondom het boerderijtje. De rust op het platteland is niet zo zeker. Als ze voor het eerst in de tuin zitten, is het al raak. Ook krijgen ze nieuwe buren. De molen wordt namelijk vrijwel op hetzelfde moment verkocht en de praktijken van deze nieuwe bewoners vallen niet bepaald in goede aarde. Of dit allemaal goed komt?

‘De molen in ’t rood’ is een Openluchtspel in vijf bedrijven, geschreven door Henk Straalman. Het wordt geregisseerd dor Monica van Mierlo en de acteurs zijn Dijkerhoekers.

Het Openluchtspel wordt vier avonden achtereen uitgevoerd en begint om 20.30 uur. Na de laatste uitvoering is er een optreden van The Band Greenlight uit Bathmen in de feesttent. Kaartjes kosten € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Bij de prijs is een kopje koffie of thee inbegrepen. Meer informatie en kaartjes: www.openluchtspel-dijkerhoek.nl