Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rowwen Hèze op Peter’s Party in Dijkerhoek

Rowwen Hèze 01

DIJKERHOEK – Op 31 oktober wordt de eerste editie van Peter’s Party gehouden waarin Rowwen Hèze de tent op zijn kop gaat zetten. Het feest wordt gehouden in een feesttent op het terrein van het Dijkerhoeksfeest en wordt georganiseerd door de feestcommissie van het Dijkerhoeksfeest in samenwerking met het Bonte Paard.

Al een aantal jaren wordt er in de feestcommissie gesproken over het organiseren van een feest naast het Dijkerhoeksfeest. Een leuke uitdaging waar de feestcommissie niet voor terugdeinst. En zo gebeurde het dat vorig jaar tijdens een bezoek aan de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, waar verschillende bands werden bekeken, er onder het genot van een biertje is besloten om definitief werk te maken van een extra feest. De keuze voor een band was al snel gemaakt, Rowwen Hèze. Een Nederlandse topband, die een geweldig feest kan maken. Maar ook mede omdat de grootste fan, Peter Rossing, afscheid nam van de feestcommissie en in zijn afscheidsjaar (10de jaar) is het gebruikelijk dat degene die afscheid neemt net iets meer te vertellen heeft in de commissie dan in andere jaren. Het feest krijgt de toepasselijke naam Peter’s Party. Ook de keuze voor een datum was snel gemaakt. Eind oktober, ter afsluiting van het tentfeestseizoen. Rowwen Hèze heeft toegezegd dat ze er op 31 oktober een geweldig feest van willen maken!

 

Biografie 30 joar Rowwen Hèze

Rowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads. Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde het de opening van het Holland Festival (1998).

Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylontour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag.

In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Verder wisselt de band optredens in de feesttenten af met theatervoorstellingen en het spelen in Clubs.

 

Samenstelling band

Jack Poels: zang, gitaar, mondharmonica; Martîn Rongen: drums, percussie; Wladimir Geels: basgitaar, contrabas, zang; Theo Joosten: gitaar, mandoline, vihuela, tin whistle, zang; Jack Haegens: trompet, bugel en Tren van Enckevort: accordeon, piano, trombone, zang.

 

Naast Rowwen Hèze speelt Bökkers als supportact op Peter’s Party. Een band die nauwelijks introductie behoeft. Dit voorjaar speelde ze al in heel wat feesttenten in de buurt.

Rowwen Hèze 02

Begonnen als coverband van Normaal, maar nu ook met veel eigen repertoire en een nieuwe cd Blixer Elixer, die gepresenteerd is op Dauwpop dit jaar. Het leuke is dat Tren van Enckvoort aan deze nieuwe cd heeft meegewerkt met zijn ongeëvenaarde accordeonspel.

De bands kennen en waarderen elkaar en passen dus goed samen op het podium. De bandleden Hendrik Jan Bökkers, Erik Neimeijer, Arjan Pronk en Jeroen Hobert gaan het feest op 31 oktober openen.

 

Biografie Bökkers

Na drie jaar onafgebroken touren is Bökkers begonnen met het schrijven van eigen werk. Rauw, puur en eerlijk. Rechttoe rechtaan rock en roll, geworteld in de blues.

Bökkers uit frustraties, feestelijkheden en alledaagse situaties in zijn nummers, uiteraard in zijn moedertaal: het Sallands. Onderwerpen die iedere plattelander herkent, zompige gitaren en een stuwend ritmetandem zijn ingrediënten voor deze nieuwe vorm van dialectmuziek.

Onderbroekenlol is niet besteed aan deze mannen; rauw en gruizig moet het zijn, zowel de teksten als de muziek!

In het voorjaar van 2011 is in samenwerking met Suburban Records het eerste album uitgekomen, waarmee de mannen stuk voor stuk bewijzen niet de ideale schoonzonen te zijn waar dochters graag mee thuis komen! In 2013 volgde het succesvolle album Morattamottamotta met o.a. de hit De Neuze.

Kaarten voor Peter’s Party kosten € 20.00 en zijn binnenkort via www.petersparty.nl als online ticket te koop. Wacht niet te lang, want vol = vol!