Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tweede editie Peter’s Party

is een feit

bzb-en-de-dijk-in-dijkerhoek

BZB en De Dijk in Dijkerhoek

DIJKERHOEK – Na een geslaagde eerste editie van Peter’s Party wordt het feest ook dit jaar gehouden. Op 15 oktober gaan BZB en De Dijk de tent in Dijkerhoek op zijn kop zetten. Het feest wordt gehouden in de feesttent op het terrein van het Dijkerhoeksfeest en wordt georganiseerd door de feestcommissie van het Dijkerhoeksfeest in samenwerking met het Bonte Paard.Al een aantal jaren wordt er in de feestcommissie gesproken over het organiseren van een feest naast het Dijkerhoeksfeest. Een leuke uitdaging, waar de feestcommissie niet voor terug deinst. Vorig jaar is er dus definitief werk gemaakt van dit extra feest. De eerste editie van Peter’s Party met Rowwen Hèze en Bökkers was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!

Dit jaar mag De Dijk om 21.15 uur de aftrap geven voor Peter’s Party. De tent gaat om 20.30 uur open. Om 23.30 uur is het podium voor BZB.

 

De Dijk

Met maar liefst 15 nummers staat De Dijk in de Top2000! En deze topband komt naar Dijkerhoek! Wie kent de nummers niet; ‘Als ze er niet is’, ‘Mag het licht uit’, ‘Dansen op de vulkaan’, ‘Bloedend hart’, ‘Ik kan het niet alleen’, ‘Kan ik iets voor je doen?’ ‘De blues verlaat je nooit’, ‘Binnen zonder kloppen’, ‘Als het golft’, ‘Mijn van straat geredde roos’, ‘Nergens goed voor’, ‘Mooier dan nu’, ‘Laat het vanavond gebeuren’, ‘Niemand in de stad’ en ‘Groot hart’.

De Dijk, naar de Amsterdamse Zeedijk genoemde band uit Amsterdam, wordt in 1981 gevormd uit de restanten van de band Stampei. Drijvende kracht(en) achter de band zijn de broers Huub en Hans van der Lubbe. De band valt op door de poëtische Nederlandstalige teksten van Van der Lubbe in combinatie met Amerikaans aandoende soul-, en rockmuziek.

In 1994 haalt De Dijk de Nederlandse Top 10 met de single ‘Als ze er niet is’. In februari 2006 geeft de band een jubileum concert in de Rotterdamse Ahoy ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de band. In 2008 verschijnt Brussel, het vijftiende studioalbum van De Dijk. In 2010 neemt de band het album Hold On Tight op met Solomon Burke die, voordat een gezamenlijk concert kan plaatsvinden, overlijdt in Nederland. In oktober 2011 komt het nieuwe album Scherp de Zeis uit. Het album markeert het dertigjarig jubileum van De Dijk. In 2014 komt ook het 33e studioalbum van de band uit: Allemansplein.

Samenstelling band: Antonie Broek – drums; Hans van der Lubbe – bas; Pim Kops – toetsen/gitaar; Nico Arzbach – gitaar en Huub van der Lubbe – zang.

 

BZB

Wat ooit begon als een eenmalig optreden is nu, ruim twee decennia later, nog steeds een begrip in het Nederlandse livecircuit. Met een enorme bak live ervaring is BZB uitgegroeid tot een muzikale kameleon, die zich op elk podium thuis voelt. Of dit nu is in een grote feesttent, in een kroeg tijdens de sfeervolle unplugged optredens, in het theater of op een festival. Dit kleurrijke gezelschap maakt er overal een overrompelend, dampend optreden van. Dit hebben ze al bewezen op alle grote festivals zoals Pinkpop, Parkpop, FestyLand, Lowlands, Paaspop en Zwarte Cross.

BZB staat voor feest, spelplezier, interactie en theatrale acts, verpakt in een energieke liveshow. Gewapend met krakers zoals ‘Echte vrienden’, ‘Koning pintenman’, ‘Ik leer het nooit’ en ‘De bankzitter’, is stilstaan onmogelijk en tovert BZB een zaal, tent of festivalweide moeiteloos om in een feestende massa.

 

Kortom: BZB is een unieke en zeer ervaren band, die op onnavolgbare wijze een brug kan slaan naar haar publiek en daarbij geen kans, muziekstijl of spektakelstuk uit de weg gaat om het ultieme doel te bereiken: feest!

Kaarten voor Peter’s Party kosten € 22,50 en zijn via www.petersparty.nl als online ticket te koop. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang, dus wacht niet te lang, want vol = vol!