Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrouwen van Nu Dijkerhoek beleefden slechtziend- en blindheid

DIJKERHOEK – Met een volle bus Vrouwen van Nu is men op dinsdag 2 mei vertrokken richting de Kasteeltuinen in Arcen. Daar hebben de dames een rondleiding gehad, waarin de hoogtepunten van de kasteeltuinen werden toegelicht.Na een lekkere lunchpauze kon iedereen zelf nog meer bekijken in de kasteeltuinen. Vervolgens ging de reis naar Nijmegen. Daar werd het MuZIEum bezocht. Hier konden de dames op diverse manieren beleven hoe het is en wat je tegen komt wanneer je slechtziend of blind bent. Zo kon men ervaren hoe het is om te vertrouwen op horen, ruiken, voelen en proeven. Ze werden in groepen verdeeld en konden nadien de ervaringen uitwisselen.

Nadat iedereen de donkerbeleving had meegemaakt werd de terugreis aanvaard. Genoeg stof om over te praten op de weg naar het vaste adres voor een verrassend diner. ’t Bonte Paard had weer voor een voortreffelijke afsluiting gezorgd.

Verrassend was het verzoek om voor het dessert de ‘zakdoek’ servet voor de ogen te knopen en zo daadwerkelijk zonder te zien het dessert te proeven.

Gezien de reacties van de medereizigers kijkt men terug op een zeer geslaagde dag.