Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Clinics op scholen en

gratis hockeytrainingen

Hockeyclub Epse volop in actie tijdens
Nationale Sportweek

Hockeyclub Epse

EPSE – Kom je gezellig een keer meetrainen bij HockeyClub Epse? Zaterdag 18 april kunnen jongens en meisjes tussen de 4 en 6 jaar oud gratis meetrainen met de ‘benjamins’.

Woensdag 22 april kunnen jongens en meiden van 6 t/m 12 jaar ook lekker meedoen. Heb je (nog) geen hockeystick? Geen probleem, daar wordt voor gezorgd. HC Epse verzorgt de gratis hockeytrainingen in het kader van de Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement, dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april.

 

Clinics op scholen

Naast de gratis trainingen verzorgt HC Epse nog meer. Zo geven ze in de Nationale Sportweek hockeygymlessen op de scholen in Joppe, Harfsen, Eefde, Almen, Gorssel en Epse. Kinderen kunnen zo kennis maken met de sport, om zich vervolgens eventueel op te geven als lid. Op de J v.d. Hoevenschool in Epse is tijdens de Koningsspelen (24 april) ook nog een hockeyactiviteit.

Hockeyclub Epse is gestart in 2013 en heeft inmiddels 16 wedstrijdteams. Daarnaast is er nog een opleidingsschool voor kinderen tot 6 jaar (benjamins) en zijn er zogenaamde trimhockey-avonden. Daar kan door volwassenen getraind worden op verschillende hockeyvaardigheden en conditie. Maar bovenal is het een gezellige club. Kleinschalig, iedereen kent elkaar. Kijk voor meer informatie op www.hcepse.nl of check het twitter- en/of facebookaccount.

 

Ruim 10 jaar Nationale Sportweek

De eerste Nationale Sportweek werd in 2004 gehouden. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. In 2013 vierde NOC*NSF de tiende Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.