Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Epse goes…Back to the Future!

Thema en programma van Zomerfeesten Epse bekend

EPSE – U ziet het, Epse gaat tijdreizen. Aankomende Zomerfeesten, van 10 t/m 12 juni, worden in het thema ‘Back to the Future’ gehouden. De nieuwe organisatie heeft voor dat thema gekozen, omdat de zomerfeesten ‘way back to the eighties’ gaan. Dit jaar maken de zomerfeesten een doorstart met fris elan, oftewel, the future.De zomerfeesten trappen af op vrijdag 10 juni, om 16.00 uur, met een vrijdagmiddagborrel. Dus in plaats van een drankje op de werkvloer, pak je gauw je biezen om naar het aloude feestterrein aan het Wansink te gaan. Om 16.30 uur start dan een zogenoemd Happy Hour. Tijdens dat uur kunt u de oude, vertrouwde munten nog inleveren.  Daarna kan alleen nog maar met nieuw gedrukte munten worden betaald.

Het is niet de enige verandering die de nieuwe stichting Zomerfeesten Epse gaat doorvoeren. Ook in het uiterlijk van het feestterrein gaat veel veranderen. In plaats van één grote feesttent, wordt het hele terrein omgetoverd tot festivallocatie met meerdere tenten en stands. In die stands zullen, naast friet en snacks, ook andere maaltijden verkrijgbaar zijn. Het bespaart de festivalbezoekers veel kookstress. Er zal voor ieder wat wils zijn. De vertrouwde kermis zal d’r ook zijn, de attracties worden ingeweven in de festivalsetting.

Om 18.00 uur begint de talentenshow. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen hun kunsten laten zien op het festivalpodium. Er vallen natuurlijk weer mooie prijzen te verdienen. Na dit vermaak, voor- en door de jeugdigen, begint de feestavond. Ook daar is het één-en-ander veranderd. Zo wordt er op het vlinderplein een minifestival voor de jeugd gehouden. Een DJ zal hun smaak muziek draaien en er kan gedronken en gedanst worden in de buitenlucht en bij slecht weer in een tent.

Op het hoofdpodium zullen meerdere bands hun opwachting maken. Wie dat precies zijn, blijft nog even een verrassing. Wel kan al gezegd worden, dat er winnaars bij zitten van de grootste en langstlopende muziekprijs: ‘De Grote Prijs van Nederland’. Dat wordt dus tot in de late uurtjes genieten en dansen in de festivaltenten of onder de sterrenhemel.

Op zaterdag 11 juni gaan de zomerfeesten verder. Ze starten dan om 09.00 uur met de fietstocht. Die zal als altijd langs de mooiste plekjes in de omgeving gaan. Bij deze activiteit zijn er prijzen te vergeven, dus doe lekker mee. Bij terugkomst op het festivalterrein staat er een heerlijke brunch te wachten. Vanaf 12/00 uur kunnen daar vers belegde broodjes worden genuttigd, die bereid zijn door No.11 uit Deventer. Deelnemers aan deze brunch dienen van tevoren af te rekenen bij de Spar in Epse. Meer info daarover volgt nog.

Tijdens de brunch zal er wederom live muziek zijn. Een trio muzikanten zal het mooiste uit de Top2000 ten gehore brengen. Met gevulde magen kan dan om 14 uur aangevangen worden met het volleybaltoernooi. Deelnemende ploegen moeten bestaan uit tenminste zes personen, waaronder minimaal twee dames. Naast het volleybalveld zal er een toernooi worden gehouden voor de jeugd in basis- en middelbareschoolleeftijd. Bij beide toernooien vallen de winnaars in de prijzen.

Tijdens het volleybal- en jeugdtoernooi wordt door deelnemende groepen ‘fingerfood of the future’ uitgedeeld. Ze hebben hiervoor een fingerfoodstand gebouwd en trakteren van daaruit alle bezoekers op futuristische hapjes. Die zullen overigens ook worden gejureerd. De smakelijkste happen worden beloond!

Van alle sportieve bezigheden is iedereen natuurlijk uitgehongerd! Wederom zullen er op het festivalterrein de nodige maaltijden verkrijgbaar zijn. Thuis koken of pizza’s bestellen is dus niet meer nodig. Blijf gezellig eten! Om 19.30 uur begint de traditionele Bonte Avond. Iedereen kan hier aan meedoen met een groep van minimaal zes personen. Als ook deze activiteit is gejureerd en de prijzen zijn verdeeld, begint de feestavond. DJ Jeronimo zal de voetjes zeker van de vloer weten te krijgen.

Op zondag 12 juni gaat men nog even door met de Zomerfeesten. Om 12.00 uur ‘s middags begint de taartenbakwedstrijd. Deelnemers hebben thuis een taart voorbereid en maken die op het festivalterrein af. Een eigen ‘Martine Bijl’ zal de baksels beoordelen en belonen. De resterende stukken taart worden verdeeld onder de bezoekers.

Om 14.00 uur begint de bingo. Jong en oud kan meedingen naar prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door lokale en regionale ondernemers. Om de zomerfeesten af te sluiten, drinkt men met z’n allen nog een borrel tijdens Lazy Sunday. Onder begeleiding van live-muziek, knikkebolt iedereen dan langzaam in slaap en keert de rust in Epse terug.

De organisatie ziet jullie graag op de Zomerfeesten nieuwe stijl! Willen jullie op de hoogte blijven van alle ‘ins & outs’? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.zomerfeestenepse.nl en like de Zomerfeesten op Facebook. Wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger, stuur dan een e-mail naar info@zomerfeestenepse.nl