Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jan Kleinbussink en Marike Tuin spelen op koffieconcert

Jan Kleinbussink

EPSE – Zondag, 19 april spelen Jan Kleinbussink (orgel / klavecimbel)– en Marike Tuin (viola da gamba) op het laatste koffieconcert in Epse van dit seizoen.

De organisatie denkt, dat ze bij de naam Jan Kleinbussink nauwelijks iets hoeven toe te voegen. Ze zouden willen zeggen: Wie kent hem niet? Dan toch nog even een nadere kennismaking; ook met Marike Tuin:

Jan studeerde orgel, piano, muziektheorie en koor- en orkestdirectie.  In 1976 behaalde hij de Prix d’excellence, met onderscheiding voor solospel en improvisatie. Daarna studeerde hij nog in Wenen, werkte als continuospeler bij het vermaarde Amsterdam Baroque Orchestra en Choir o.l.v. Ton Koopman. Daarnaast werkte hij o.a. als hoofd orgel- en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij leidde het barokorkest Musica Aeterna uit Bratislava in radio en CD-producties. In Amerika is hij gastdirigent bij het Portland Baroque Orchestra en Choir. Zo gewenst, vindt u meer informatie op zijn website. Ondanks zijn indrukwekkende cv, is hij altijd in Deventer blijven wonen en is hij meer dan 40 jaar de vaste kerkorganist geweest van de Lebuinuskerk.

Even iets over Marike Tuin: zij studeerde barokcello aan het conservatorium van Amsterdam en viola da gamba aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en volgde diverse masterclasses. Marike geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Ook voor haar geldt: meer informatie vindt u op haar website. Dit concert is voor Ben en Martha Gerritsen – na exact 12,5 jaar actief te zijn geweest in de commissie koffieconcerten – het laatste concert dat zij mede organiseren. Zij dragen het stokje over aan mevr. Jacky Everwijn en Iris Gerlach.

Op 19 april zet men om 11.15 de koffie vast voor u klaar. Ook voor dit concert is de toegang gratis; wel wordt het op prijs gesteld als u bij de uitgang een bijdrage wilt geven voor de gemaakte kosten.  Aanvang van het concert: 11.30 uur. Het adres is: Protestantse kerk, Lochemseweg 36, Epse.