Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koffieconcert in de

Protestantse kerk Epse

Koffieconcert

EPSE – In de reeks winter-koffieconcerten Epse staat het eerstvolgende concert gepland op 1 maart. Dan zullen optreden Francine Scharrenberg (sopraan) en Hans Albrecht (piano).

Francine Scharrenberg en Hans Albrecht vormen sinds 2007 een muzikaal duo en geven regelmatig concerten in de regio. Francine had zangles bij de Zwolse sopraan Clara de Vries, bij Hanneke de Wit en Johannette Zomer. Hans is leerling van Gert Jan van der Weerd, docent aan het conservatorium in Zwolle. Hoewel ze beiden geen professionals zijn, streven ze ernaar om muziek te maken op een zo hoog mogelijk niveau. Op het Euregio Vocalistenconcours behaalden zij dan ook – in diverse categorieën – een eerste en tweede prijs.

Het programma bestaat uit composities uit het klassieke en romantische repertoire. Het programma opent met het  prachtige ‘Prière du soir’ van Gounod, gevolgd door liederen van Caccini, Brahms, Liszt en Richard Strauss. Van Liszt wordt de Loreley gezongen en ‘Über allen Gipfeln ist Ruh’. Het laatste lied hoort u ook in de versie van Schubert. Hedendaags repertoire komt aan bod in werk van enkele Nederlandse componisten (Tom Sol en Joop Stokkermans). De liederen worden afgewisseld door enkele pianowerken, o.a. een nocturne van Chopin.

Het concert begint om 11.30 uur; om 11.15 staat de koffie klaar. Het adres van de kerk is Lochemseweg 36. De toegang is gratis; na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.