Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Historische Vereniging

De Elf Marken in Epse

EPSE – Donderdag 25 januari zal Kunsthistorica Drs. Monique Hafkamp uit Ugchelen in het kerkje van de Protestantse Gemeente te Epse een lezing verzorgen over architectuur door de eeuwen heen in Gelderland.Monique heeft kunstgeschiedenis en Italiaans gestudeerd in Nijmegen, Rome en Florence. Tijdens de studie heeft ze veel gereisd door diverse landen om naar kunst en architectuur te kijken. Ook heeft ze zich verdiept in kostuumgeschiedenis. Het reizen doet ze nog steeds. Een aantal maanden per jaar begeleidt ze culturele reizen, naar diverse bestemmingen in Europa.

De andere helft van het jaar geeft ze cursussen en lezingen over kunst en cultuur en kostuumgeschiedenis. Ze heeft een brede belangstelling, die ze graag deelt met anderen. Ze verbindt graag de informatie over de ontwikkelingen in de beeldende kunst aan belangrijke historische gebeurtenissen. Op deze manier ziet u hoe de kunst een deel is van de geschiedenis van de mens.

Gedurende de lange en rijke geschiedenis van Gelderland hebben bewoners vanaf het Neolithicum tot heden in het gebied dat nu de provincie Gelderland vormt, hun sporen in meer of mindere mate achtergelaten: grafheuvels van de klokbekercultuur, een Romeinse tempel in Elst, kastelen, gotische kerken, buitenplaatsen en naoorlogse openbare gebouwen.

Aan de hand van diverse voorbeelden neemt Drs. Monique Hafkamp u mee op een denkbeeldige reis door de tijd. U maakt niet alleen kennis met de algemene ontwikkelingen in de bouwkunst, maar ook krijgt u iets te horen en te zien over een aantal bijzondere gebeurtenissen in de historie van Gelderland, die tot uitdrukking komen in de architectuur. Bovendien komen enkele voorbeelden van architectuur in Gorssel aan bod.

 

Datum: 25 januari 2018

Locatie: Kerkje Protestantse Gemeente, Lochemseweg 36, Epse.

Aanvang 20.00 uur.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.