Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Veilig op Weg in Epse

EPSE – Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen hele gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s.

 

J. van der Hoevenschool

Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland, was dinsdag 13 november te gast op de J. van der Hoevenschool om de leerlingen van groep 7/8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘houd minstens drie meter afstand’.

 

Dode Hoek

Het project ’Veilig op Weg’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

’Veilig op Weg’ is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

Meer weten of een les aanvragen? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl