Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Verrassend koffieconcert in Epse

Verrassend koffieconcert

EPSE – Zondag 18 januari treedt in de Protestantse kerk van Epse op het ensemble “Scordatura”. Scordatura betekent “wijziging van de normale snaarstemming”; daarmee is het een toepasselijke naam voor dit ensemble. Spelen zij voornamelijk muziek uit de 16e en 17e eeuw, de instrumentale bezetting is een verrassende “wijziging van de normale samenstelling”.

Het ensemble bestaat uit Jos Koning (vijfsnarige barokviool en viola d’amore), Jo Hennen, (cello en sopraan-, alt-, tenor-, baritonsaxofoon) en Axel Wenstedt (orgel en klavecimbel).

Jos koning studeerde viool aan de conservatoria van Amsterdam, Hilversum en Arnhem en is o.a. musicoloog. Hij speelde o.a. bij Camerata Trajectina en Campanula. Het ensemble “Twee violen en een Bas” , waar hij deel van uit maakt bracht recentelijk, samen met countertenor Sytse Buwalda, een cd uit. Als auteur redigeerde hij uitgaven van 18e eeuwse muziekverzamelingen.

Jo Hennen studeerde aan het Maastrichts conservatorium en is saxofoondocent en ensemblebegeleider bij diverse Brabantse muziekscholen. Als saxofonist speelt hij in diverse ensembles en orkesten. Als cellist speelt hij in het Eindhovens Symfonie Orkest en in diverse strijkkwartetten.

Axel Wenstedt volgde lessen bij organist-klavecinist Gerard Dekker en A. Seyler; speelt veel concerten als continuospeler met Brabantse orkesten en koren, kamermuziek met (semi)professionele instrumentalisten en vocalisten en gaf orgelconcerten in o.a. de St. Jan in Den Bosch, Zutphen (Walburgis), Brugge, diverse plaatsen in Frankrijk en Wenen. Als huisklavecinist/organist/fortepianist van kasteel Heeswijk (bij Den Bosch) speelt en organiseert hij daar regelmatig concerten.

Het belooft een verrassend concert te worden. Met andere woorden: laat deze gelegenheid niet voorbij gaan. Het concert begint om 11.30 uur; om 11.15 staat de koffie klaar. Het adres van de kerk is Lochemseweg 36. De toegang is gratis; na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.