Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zomerfeesten Epse 2.0 enorm geslaagd!

Zomerfeesten Epse 2

EPSE – Epse stond werkelijk op z’n kop van afgelopen vrijdag tot en met zondag. De nieuwe opzet van de Zomerfeesten Epse in festivalstijl sloeg goed aan. Bezoekers waren enthousiast over de uitstraling van het feestterrein, het aanbod in artiesten en de vele foodtrucks.

Donderdagavond werd er stilletjes afgetrapt met de sponsoren. Die werden door de organisatoren bedankt voor hun bijdragen aan de feesten. Met homemade hapjes en een glas bubbels werd bij ondergaande zon een toost uitgebracht op de Zomerfeesten nieuwe stijl. Zonder deze sponsoren had het festival niet georganiseerd kunnen worden!

Vrijdag werd de laatste hand gelegd aan het feestterrein, dat volledig omsloten werd door schermen. In het midden stond de bar. Erboven waren twee stervormige tenten gespannen. Rondom deze OV-Epse-tenten had de kermis zich verschanst, afgewisseld met diverse foodstands. Het aanbod varieerde van verdomd lekkere ballen uit de bakfiets, tot aan churros, friet, broodjes döner en een heerlijke bak leut uit een verbouwde brandweerwagen. Het ABC-podium was een getransformeerde vrachtwagen van de firma Kamphuis uit Epse. Ready to go!

Aan het einde van de middag stroomde het terrein aan het Wansink al flink vol met mensen. De bezoekers konden drankmunten uit voorgaande jaren inleveren. Vervolgens stond de talentenshow op het programma. En wat zit er een talent in Epse zeg, ongekend! Het geheel werd aan elkaar gepraat door twee uiterst charmante dames, die zich via een DeLorean auto telkens verplaatsten in de tijd. Het thema van de Zomerfeesten was dan ook Back to the Future, een knipoog na de voorgaande decennia feest en een vooruitblik naar de toekomst.

Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan van de vele hapjes begon de eerste festivalavond. Er stonden vier live bands op het programma. Singer-songwriter NiKa trapte af, om plaats te maken voor rapcollectief Prrrsoonlijke Fout. De Verwarde Mannen rockten vervolgens de bühne op, om plaats te maken voor Coverband Impuls. Toen die coverband ging spelen, konden de Epsenaren niet meer stil blijven staan. Onder het geluid van scanderende mensen, ‘we want more’, viel het dorp vervolgens in slaap.

Zaterdag stond de traditionele fietstocht op het programma. De tocht leidde langs verschillende mooie plekken in de omgeving. Onderweg moesten verschillende spelonderdelen worden afgelegd. Eenmaal terug op het festivalterrein stond er een fantastische brunch te wachten, geserveerd onder de stervormige tenten. Met een glas bubbels en live-muziek van Backsound Music kon de dag nu al niet meer stuk. Zeker niet, toen tijdens het volleybaltoernooi de zon volop doorbrak. Dankzij H4 Mobility konden er vier volleyvelden worden opgezet. Na een middag ballen, kwam Het Takkenbosch als winnaar uit de bus. Op het veld werden door de deelnemende groepen verschillende foodstands opgebouwd. Van daar uit werden er futuristische hapjes uitgedeeld. De RondeWeie won met hun in stikstof bereide aardbeien.

De Bonte Avond kende verschillende originele acts. De teletijdmachine van de DuTourEnk en de Future Backs van de IJsseldijk zijn enkele voorbeelden. De avond werd gepresenteerd door duo Muid en Zwart, gekleed in smoking. Zij mochten bekend maken dat Het Wansink er met de beker vandoor zou gaan. Na de Bonte Avond werd DJ Jeronimo in stelling gebracht. Hij zorgde ervoor dat er tot in de late uurtjes gefeest kon worden.

Zondag. Eerst even uitslapen. En dan op naar ‘Heel Epse Bakt’. Verschillende thuisbakkers hadden de mooiste taarten voorbereid. Enkele werden nog afgemaakt op het veld zelf. De mooiste baksels kwamen voorbij. Nicole van Ommen ging met de eer strijken. Zij maakte een creatie voorzien van het Back to the Future logo.

Een bingo en een borrel sloten de Zomerfeesten Epse nieuwe stijl af. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.