Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zomerfeesten Epse,

inschrijven maar!

EPSE – Nog maar een klein maandje en dan vinden de Zomerfeesten Epse, nieuwe stijl, plaats. De Stichting Zomerfeesten Epse hoopt natuurlijk op prachtig weer, maar prachtige mensen komen er sowieso!

Op donderdagavond 9 juni is er een klein besloten feestje. Tijdens deze avond worden sponsoren bedankt voor hun gulle gift en kan alvast getest worden of de tap naar behoren werkt.

 

Vrijdag wordt dan echt afgetrapt met de Vrijmibo. Vanaf 16 uur is iedereen welkom op het feestterrein. Om half 5 start dan een Happy Hour, waar iedereen z’n evt. ‘oude’ munten inleveren. Voor twee munten kan dan één consumptie worden gehaald. De rest van het festival kan er betaald worden met zogenoemde breekmunten. Die kunnen evt. ook al gekocht worden op de site www.zomerfeestenepse.nl

Het festivalterrein ziet er anders uit dan voorgaande jaren. Zo worden er fraaie tenten neergezet en zal de bar het middelpunt van het feest zijn. Eromheen wordt de kermis opgesteld en er is een foodplein. Naast friet zullen er happen uit het Midden-Oosten, de Lekkerste Broodjes Bal van Nederland én poffertjes te verorberen zijn. Ook staat er een prachtige koffiewagen, voor een goeie bak leut. De optredens zullen worden verzorgd vanuit een heuse podiumtruck.

En er zijn wat optredens te verwachten! Om 18.00 uur laten de kinderen uit Epse en omgeving hun talenten zien. Deelnemers kunnen zich inschrijven op www.zomerfeestenepse.nl, maar krijgen ook een inschrijfformulier via school.

Na deze talentenjacht begint de feestavond. Op het vlinderplein draait een DJ z’n hits voor de jeugd en op de mainstage start om 21.00 uur een heus muziekfestival. ‘NiKa’, een singer/songwriter uit Kampen leidt de avond in. ‘NiKa’ won samen met zijn band Zober de grote Prijs van Nederland.

Na zijn performance gaan de voetjes van de vloer met rapcollectief ‘Prrsoonlijke Fout’.

‘De Verwarde Mannen’ nemen het stokje vervolgens over. Deze Haarlemse band speelt ‘Nederlandica’, een variant op Americana. Pop en Rocknummers met blues en countryinvloeden, maar die soms behoorlijk uit de bocht vliegen met experimentele geluidsexplosies.

Coverband ‘Impuls’ sluit het muziekfestival af, met kneiterlekkere hits van toen en nu.

 

Op zaterdag wordt gestart met de fietstocht om 09.30 uur. Inschrijven kan via de site www.zomerfeestenepse.nl Een deelnemend team moet minimaal uit zes personen bestaan. Bij terugkomst op het festivalterrein staat er een heerlijke brunch te wachten, verzorgd door No.11 uit Deventer. Bij de heerlijke broodjes worden bubbels, jus d’orange, melk en karnemelk geschonken. De brunch moet vooraf betaald worden. Dat kan via ideal op www.zomerfeestenepse.nl Ter plekke betalen kan, maar is duurder en dan geldt op =op. Gewoon even naar die site dus.

De brunch wordt eveneens begeleid met live muziek. Coverband ‘Backsound Music’ zal live het allerbeste laten horen uit de Top2000.

Met de buikjes vol gaat het dan richting sportveld. Daar wordt gevolleybald. Deelnemende teams bestaan eveneens uitzes6 personen, waarvan minimaal twee van het vrouwelijk geslacht. Inschrijven kan via de site.

Ondertussen zijn er aan de rand van het volleybalveld allerlei foodstands/trucks/kraampjes opgebouwd door deelnemende teams. Zij serveren vanuit hun zelfgebouwde pop-up restaurantjes futuristische hapjes. Maximaal 40 stuks en klein! Het moeten echt eenhapsdingetjes zijn. Elektriciteit, gas en/of water is niet voorhanden. Daar dienen de teams zelf voor te zorgen.

Ondertussen is er voor de kids volop vermaak. Zo is er een springkussen, stormbaan en een cursus freerunnen. Opgeven kan via de site, maar ook op school wordt een inschrijfformulier meegegeven.

De fanatieke volleyballers willen misschien even douchen, maar de rest van de festivalbezoekers hoeft niet naar huis. Er kan wederom heerlijk gegeten worden op het feestterrein, waar rond 20.00 uur dan ook de Bonte Avond van start zal gaan. Deelnemende acts schrijven zich in via de site en treden op vanaf de podiumtruck. De acts moeten passen binnen het thema ‘Back to the Future’. DJ Jeronimo sluit de feestavond in stijl af.

 

Voor alle spelonderdelen zijn op de Zomerfeesten Epse afzonderlijk prijzen te verdienen! De meest bijzondere is misschien wel te winnen bij de Bonte Avond. Inzet is hier de aloude, maar oh zo gewilde ‘Stratencup’, gevuld met bier.

 

Op zondag 12 juni is het eerst lekker uitslapen geblazen. Bij een ietwat verlate koffie, rond 12.00 uur, hoort dan wel een lekker taartje. Komt dat even goed uit! Op het festivalterrein is op dat moment de jurering van de taartenbakwedstrijd. Deelnemers hebben thuis een taart gemaakt en laten die vol trots proeven. Wilt u ook een bite? Kom dan lekker langs. Dan start u om 14.00 uur met gevulde maag aan de bingo. Daar zijn prachtige prijzen te verdienen, zoals een naaimachine, beautybehandeling en knipbeurt!

Daarna is het uitblazen geblazen tijdens de Lazy Sunday. Onder het genot van drankje, wordt lekker met z’n allen uitgebrakt.

Inmiddels hebben zich al heel veel vrijwilligers gemeld om de helpende hand toe te steken, De Stichting Zomerfeesten Epse kan echter altijd nog mensen gebruiken. Bijvoorbeeld barpersoneel. Affiniteit met horeca zou heel fijn zijn! Aanmelden kan eveneens via de site.

Het belooft een gigantisch knallend feest te worden! Vragen? Mail info@zomerfeestenepse.nl of kijk op www.zomerfeestenepse.nl