Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Texas Radio en the Kilkenny Cats bij DMDD live!

Texas Radio

EXEL – Na een korte winterstop is het op zaterdag 7 maart weer tijd voor DMDD Live. De commissie heeft een tweetal bands weten te strikken. Het spits wordt om half tien afgebeten door de Larense band The Kilkenny Cats. Daarna is het de beurt aan de geweldige Diepenheimse band Texas Radio! De Exelse Molen zal trillen op z’n grondvesten!

The Kilkenny Cats is verreweg de langst opererende band uit Laren en omgeving. In 1989 besloot een vriendengroepje de verveling te lijf te gaan en hun voorliefde voor bands als The Ramones en The Stooges ten toon te spreiden. De (toen nog) tieners begonnen The Kilkenny Cats en naast covers van genoemde acts, werden al spoedig de nodige eigen composities aan de setlist toegevoegd. De demo’s uit de beginperiode vonden gretig aftrek tijdens de vele cluboptredens in ondermeer Atak (Enschede), het Burgerweeshuis (Deventer) en de Metropool (Hengelo). De band bestaat uit Arjan Langeler (zang), Andre Beuzel (drums), Dennis Fokkink (basgitaar) en Bert Nijenhuis (gitaar en zang).

Vervolgens Texas Radio, Diepenheim. Rock ’n roll, blues en psychedelica worden in een ketel gegooid met een snufje Tom Waits, beetje Allman Brothers en een lepeltje The Doors. Dit voorjaar toeren ze met Shaking Godspeed en Black Bottle Riot door Nederland met de At The Juke Joint Tour. winnaar van de ‘Popprijs van Overijssel’ 2014. In 2012 stonden ze al op de Zwarte Cross, dat beviel zo goed dat ze het kunstje in 2013 mochten herhalen op de Bayou en in 2014 zelfs drie shows mochten doen. Naast de Zwarte Cross stonden ze ook op Oerol 2013 en 2014. Daarnaast deed Texas Radio in 2013 mee met de Popronde, het rondreizende festival van Nederland. Verder stonden ze in 2013 in het voorprogramma’s van onder andere Automatic Sam (NL), Rival Sons en Hollis Brown (USA) en twee keer in het naprogramma van Bob Dylan in de Heineken Music Hall Amsterdam. Inmiddels is in eigen beheer de eerste cd uit gekomen, die gelijk maandtip werd bij Popeye, de winkel van hét platenzaakicoon en de grootste muziekkenner van Nederland, Johan Dollekamp. Met deze cd zijn de jongens vastberaden om in heel Nederland voet aan de grond te krijgen.

Kortom, een programma om van te likkebaarden! Zoals gezegd trappen de jongens van The Kilkenny Cats af om 21.30 uur. Rond half elf neemt Texas Radio het stokje over. De entree bedraagt € 6,-.