Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Beste landschappelijke inpassing schakelstation gekozen

GORSSEL – In Gorssel bouwt Liander een nieuw schakelstation. Het station is nodig om ook voor de komende vijftig jaar in de regio een stabiele elektriciteitsvoorziening te kunnen verzorgen. Omwonenden en de dorpsraad Gorssel hebben meegedacht over hoe het schakelstation het beste in het landschap past.

De Lochemse gemeenteraad heeft op 18 april ingestemd met de bouw van het schakelstation aan de Groeneweg in Gorssel. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in april 2017.

 

Verdiepte aanleg

Liander gaat het schakelstation op verzoek van de gemeenteraad gedeeltelijk verdiept aanleggen. Hiermee komt Liander tegemoet aan de wensen van omwonenden en de Vereniging Dorpsraad Gorssel. De impact van het schakelstation op het landschap blijft door de verdiepte aanleg zo klein mogelijk.

 

Landschappelijke inpassing

Na de bouw begint de landschappelijke inpassing van het schakelstation. Daarvoor is een uitvoerig onderzoek op financiële haalbaarheid en veiligheid gedaan. Tijdens twee sessies in augustus en september met omwonenden en de Vereniging Dorpsraad Gorssel kwam het ontwerp voor de landschappelijke inpassing tot stand.