Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boeklezing rondom ‘Selma’ van schrijfster Carolijn Visser

GORSSEL – Dinsdag 6 juni 2017 om 14.30 uur is schrijfster Carolijn Visser te gast bij De Borkel Sutfene, Hoofdstraat 61b. Carolijn Visser vertelt u hoe zij het leven reconstrueerde van Selma Vos. Selma Vos is de enige Nederlander die in China woonde ten tijde van Laat Honderd Bloemen Bloeien, de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie.Selma en haar gezin werden slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat. De Joodse Selma groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi’s te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Dop en Greta bouwden ze een bestaan op in het China van Mao.

Carolijn Visser vertrok op haar 25e voor een half jaar naar Japan, Taiwan, Hongkong en stak als een van eersten de potdichte grens met China over en was daar ooggetuige van de ravage die de Culturele Revolutie van leider Mao in het land had aangericht. Ze sprak leraren en studenten, kinderen van partijleiders en sjacheraars. Ze schreef over haar ontmoetingen; die verhalen werden een boek. Sindsdien is ze reisschrijver van inmiddels 25 boeken.

 

Informatie

De organisatie is in handen van Sutfene en Fit-Art NL. In de voorverkoop kunt u voor € 5,- entreekaarten kopen bij kantoorboekhandel Bechtle in Gorssel, Graafschap Bibliotheken Gorssel en in Restaurant De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 7,50.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06-12970642 of wvangerrevink@sutfene.nl