Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Elf Marken houdt op

zaterdag 5 november

Open Huis in Tramstation

De tram kruist de Molenweg in Gorssel.

De tram kruist de Molenweg in Gorssel.

GORSSEL – De deuren staan van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zullen dan in het Tramstation aanwezig zijn om de gasten te ontvangen.

In het kader van de verschijning half november van het boek over de tramlijn Zutphen – Deventer is momenteel in het Tramstation een expositie over deze tramlijn ingericht. Bezoekers van het Tramstation kunnen ter plekke inschrijven op het boek, zodat ze half november als eerste verzekerd zijn van een exemplaar. De tramlijn heeft een boeiende geschiedenis die aan de hand van de bevindingen van veel archiefonderzoek, verslagen uit oude kranten en tal van oude foto’s tot leven komt. Op 5 november zullen er ook films over het vroegere openbaar vervoer in deze streek vertoond worden.

In het Tramstation in Gorssel is tevens een tentoonstelling te zien van de objecten en sculpturen van beeldend kunstenaar Sjef Platell. Na 25 jaar als architect te hebben gewerkt is Sjef 15 jaar geleden ook als beeldend kunstenaar begonnen. Met deze achtergrond maakt hij architecturale kunst met geometrische abstractie.

De objecten in hout, steen, aluminium en brons kenmerken zich door ritme, eenvoud en/of rekenkundige regels. Ook maakt Sjef abstracte sculpturen, geïnspireerd op de ruwe vorm van de steen, met afwisselend bewerkte en onbewerkte vlakken. Om toelichting te kunnen geven op zijn sculpturen zal Sjef Platell op zaterdag 5 november in het Tramstation aanwezig zijn.

 

Openingstijden Tramstation, Van der Capellenlaan 4: dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur; donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en zaterdag 5 november Open Dag van 11.00 tot 15.00 uur.

Van buitenaf is de expositie permanent te zien.