Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eventingwedstrijd rijvereniging Semper Fidelis

op 8 en 9 september

GORSSEL – Eén van de meest spectaculaire hippische evenementen in Gorssel is zonder twijfel de SGW (samengestelde wedstrijd) die rijvereniging Semper Fidelis elk najaar organiseert in de prachtige Gorsselse bossen. Dit jaar al voor de 34e keer en – net als vorig jaar – inclusief de Regiokampioenschappen Eventing voor de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland. Dit jaar werkt men voor het eerst met SGW Live: een nieuw online uitslagenprogramma, dat gedurende de dag voor iedereen te volgen is.De eventing wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. Als de eerste twee onderdelen – de dressuurproef  en het springparcours – met goed gevolg zijn afgelegd, mag de combinatie aan de cross beginnen, hét onderdeel waar het natuurlijk allemaal echt om draait! Een zorgvuldig uitgezet parcours leidt door een afwisselend landschap van bossen en landerijen waarbij onderweg vele spectaculaire hindernissen gesprongen moeten worden (het aantal hangt af van de klasse die verreden wordt). Totaal zullen op beide dagen zo’n kleine 350 ruiters, zowel uit onze eigen omgeving als ook uit het gehele land, met hun paarden of pony’s aan de wedstrijd deelnemen.

Vrijwel alle hindernissen zijn gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen en zijn op kunstige en soms heel ludieke wijze ontworpen en gedecoreerd. De hindernissen zijn in de afgelopen maanden door een trouwe groep enthousiaste vrijwilligers met veel passie en zorgvuldigheid gebouwd. Er is dit jaar een groot aantal nieuwe hindernissen, waaronder een geheel vernieuwde afsprong in de waterbak voor de klasse M. Het welzijn van paard en ruiter staat hoog in het vaandel, dus wordt  een aantal brede sprongen voorzien van zogenaamde ‘breekbomen’; de bovenste balk van zo’n sprong is dan niet van hout gemaakt, maar van karton met een kunststoflaag, zodat deze gemakkelijk breekt als een paard ertegen aan of op zou springen. In het kader van dierenwelzijn vindt er zowel vóór als na de cross een veterinaire keuring plaats.

Deze bijzondere wedstrijd trekt altijd veel publiek. Wat is er dan ook mooier dan een heerlijke wandeling in dit schitterende natuurgebied, waarbij je en passant kunt genieten van langs dravende of -galoperende paarden en pony’s! En natuurlijk blijf je dan even staan bij de mooie hindernissen onderweg om te kijken hoe die gesprongen worden. De waterbakhindernis blijft daarbij altijd een echte publiekstrekker, daar valt altijd wel iets te beleven! En om een stopje daar nog plezieriger te maken, staat er op die plek een gezellige tent waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

De meer dan 100 vrijwilligers (zowel vanuit de vereniging als daarbuiten) zorgen ervoor dat alles zo plezierig en professioneel mogelijk verloopt, zodat het weekend een feest wordt voor alle deelnemers en bezoekers. De fantastische ondersteuning van de sponsoren, grondeigenaren, juryleden, veterinaire en medische diensten is daarbij onontbeerlijk. Uiteraard is de vereniging hen daarvoor heel dankbaar!

De entree is gratis, u bent dus van harte welkom! Begint u bijvoorbeeld met een lekker drankje of een andere versnapering in het manegecomplex dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een gezellig en levendig strodorp, waar van alles te zien is. Wanneer u daarna de cross in gaat, is er het dringende verzoek om te allen tijde op de afgezette paden te blijven. Wanneer het fluitje van de hindernisrechter klinkt, is het essentieel om zo snel mogelijk aan de kant te gaan omdat er dan een combinatie de hindernis nadert. Honden zijn uiteraard ook welkom, mits aangelijnd.

 

Wedstrijdschema

Zaterdag 8 september

– Kampioenschappen paarden klassen L en M.

– Paarden klasse M (open).

– Kampioenschappen pony’s  klassen B t/m Z.

 

Zondag 9 september

– Kampioenschappen paarden klasse B.

– Paarden klasse B en L (open).

– Kampioenschappen pony’s  D/E klasse L.

– Pony’s D/E klasse L (open).

 

Locatie: Rijvereniging Semper Fidelis – Amelterweg 6A – Gorssel.