Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eventing wedstrijd Semper Fidelis trotseert herfstregens

 

GORSSEL – Ondanks de heftige regenval in de dagen voorafgaand aan de eventing wedstrijd van Semper Fidelis in Gorssel op zaterdag 9 en zondag 10 september kon het evenement gelukkig gewoon doorgang vinden.Op zaterdagmorgen vroeg werden de terreinen en de bospaden zorgvuldig geïnspecteerd door de afgevaardigde van de Koninklijke Hippische Sport Federatie, de crossbouwers en het bestuur van Semper Fidelis. Veiligheid voor alles! De conclusie was gelukkig dat de ondergrond absoluut veilig was voor paard en ruiter om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan. En zo kunnen de deelnemers, het publiek en de organiserende vereniging terugkijken op een sportief en gezellig weekend, zonder noemenswaardige problemen. En voor de vele vrijwilligers die in de maanden daarvoor zo hard gewerkt hadden om alle hindernissen te bouwen en alle andere voorbereidingen te treffen, was het uiteraard ook een enorme opsteker.

Een aantal leden van de eigen vereniging Semper Fidelis leverde een mooi prestatie. Zo sleepte Bert Rietman met zijn paard Calictus de eerste prijs in de wacht in de klasse L paarden. Hij werd daarmee de beste Semper combinatie van het weekend. Tijdens de wedstrijd werden tevens de regiokampioenschappen verreden voor de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Margo Douma behaalde met haar paard Prinses Gimour de tweede prijs in de klasse B paarden. Zij werd daarmee tevens de reservekampioen van de provincie Gelderland!

Al met al kan men terugkijken op een geslaagde 33e editie van deze eventing wedstrijd, waarbij de zaterdag nog wat herfstig was maar vooral de zondag vele zonnige momenten kende. Daarvan genoten ook de mensen die zich op die dag hadden aangemeld voor het lopen van de cross onder professionele begeleiding. Naast een aantal prachtig gedecoreerde hindernissen werd daarbij uiteraard ook de spectaculaire waterpartij aangedaan. Altijd een mooie plek om de sportieve verrichtingen van ruiter en paard te bekijken onder het genot van een hapje of drankje.