Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Annemarie Hakvoort en Open Huis in het Tramstation

GORSSEL – In de decembermaand is in het Tramstation Gorssel het werk te zien van Annemarie Hakvoort. Haar sferische landschappen in acryl en olieverf worden gekenmerkt door intense kleuren en een losse stijl. Elk schilderij verwezenlijkt een eigen sfeer. De oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige kunstenaar heeft haar hart aan de Achterhoek verpand.Ze zegt hierover: “Het landschap achter de IJssel ademt een eeuwenoud gevoel van ‘zijn’. Door in alle rust te verstillen kan ik zelf ook in deze staat komen. Deze zijnskwaliteit breng ik al schilderend over het doek. Mijn schilderijen zijn daarmee een weerspiegeling van zowel het uiterlijke plaatje als mijn innerlijke landschap”.

Als kind is Annemarie Hakvoort begonnen met aquarelleren, later kwam daar acryl en olieverf bij. Toen de beroepskeuze kwam, wilde ze graag iets met kunst en met mensen doen. Het werd de opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden. Na een aantal jaar in dit vak gewerkt te hebben, pakte ze zelf het schilderspenseel weer op. Als kunstenaar exposeert Annemarie Hakvoort regelmatig en geeft ook workshops. Daarnaast werkt ze als kunstzinnig coach in bij een loopbaanbegeleidingbureau. Haar atelier is gevestigd in de Proeflokalen (Vispoortplein) in Zutphen.

Meer informatie over de schilderijen is te vinden op de website http://www.annemariehakvoort.nl/.

Op zaterdag 1 december zal Annemarie tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. Tevens staat dan een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om de gasten te ontvangen.

Openingstijden Tramstation: dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op zaterdag 1 december 2018 is het Tramstation van 10.30 tot 15.00 uur open. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.