Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie aquarellen van klassieke auto’s

Expositie aquarellen

GORSEL – Giovanni Casander uit Gorssel zal vanaf vrijdag 16 oktober een twintigtal van zijn aquarellen, met als onderwerp klassieke auto’s, tentoonstellen op de eerste en tweede etage van gezondheidscentrum Den Oldenhof aan de Hoofdstraat in Gorssel. In totaal heeft hij ca. 70 verschillende aquarellen gemaakt.

Giovanni is zijn professionele leven altijd creatief geweest en zijn grote passie is het maken van aquarellen en schilderijen van voornamelijk vooroorlogse auto’s. Ook de mens eromheen wordt niet vergeten en dit levert zeer sfeervolle en kleurrijke plaatjes op.

Giovanni zegt hierover: “In de jaren 20 en 30 werden veel races op openbare straten en zandwegen verreden met kuilen en langs afgronden. Het was een periode voor mensen met een groot hart die grote gevaren liepen en bereid waren dit risico te lopen. Een linnen cap, goggles en een paar handschoenen vormden de enige bescherming die ze hadden. Deze mensen met passie voor de motorsport hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling hiervan. Ze verdienen en krijgen van mij alle respect. Het is fascinerend te constateren dat er in de hele wereld zoveel liefhebbers van klassieke auto’s zijn. Deze classic cars zijn het bindmiddel waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan.

Ik heb vele internationale rally’s gereden zoals de Tulpenrally en diverse clubmeetings in Goodwood, Silverstone, Monthlhéry and Spa Francorchamps meegemaakt. Dus ik weet wat een belangrijke rol een klassieke auto kan spelen en hoeveel plezier dit toevoegt aan een mensenleven”.

Van de originele aquarellen worden Limited Edition Art Prints gemaakt, die ook te koop zijn. Tijdens deze expositie voor de speciale prijs van € 75,– per stuk, inclusief fraaie lijst. Een begeerlijk kerstcadeautje voor uzelf of uw zakenrelatie.

Giovanni maakt ook zeer verdienstelijke schilderijen en aquarellen van paarden en landschappen.

Deze worden volgend jaar geëxposeerd, dus nog even geduld.

De expositie in Den Oldenhof duurt tot begin januari 2016 Kijk ook op www.ClassicCarsArt.com of bel 0575 491142.