Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Edith Geleijn en

Open Huis in het Tramstation

GORSSEL – Vanaf donderdag 3 mei tot en met 7 juni is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Edith Geleijn te zien.Edith Geleijn begon in 2002 met schilderen. Ze is een autodidact die zich verder ontwikkelde via cursussen. De werken van Edith, opgezet in acryl, worden gekenmerkt door een intense gelaagdheid. Haar eerste interesse lag bij portret en model, waarbij ze in haar werk de expressiviteit van kleuren gebruikte om de ingetogenheid te benadrukken.

In de loop van de jaren heeft Edith haar onderwerp steeds meer verlegd naar het landschap. Opvallend is de serie over Zweeds Lapland in blauw tinten, diffuus en krachtig tegelijk. De grootse woeste, lege landschappen hebben diepe indruk op haar gemaakt. Het zijn composities van rotsen, sneeuw en lucht.

Op zaterdag 5 mei zal Edith tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. Tevens staan dan een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om de gasten te ontvangen. In de presentatieruimte van het Tramstation zullen op de Open Dag films vertoond worden die in verband staan met de bezetting en de bevrijding van deze regio.

 

Openingstijden

Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 5 mei 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Website: www.edithgeleijn.nl