Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie grafisch werk

Lijtje van Straaten in Gorssel

GORSSEL – Lijtje van Straaten uit Epse exposeert vanaf 1 februari 2016 haar grafische kunstwerken in Den Oldenhof in Gorssel. Naast het werk van Lijtje zijn ook enkele tekeningen van haar helaas overleden echtgenoot Rob van Straaten te zien. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van Den Oldenhof.Het werk van Lijtje betstaat voornamelijk uit etsen en enkele andere grafische technieken. Haar creaties kenmerken zich vooral door een simpel spel van lijnen en kleuren waardoor een rustgevend geheel wordt verkregen. “Pas als je alle grafische technieken beheerst, kun je iets van jezelf in het werk leggen”, zegt ze.

Lijtje kwam met grafisch werk in aanraking door haar man Rob. Samen bezochten ze de Vrije Academie in Rottterdam en kregen les van diverse kunstenaars. Veel leerde ze van Wim Zurne, graficus en destijds verbonden aan de Kunstacademie in Arnhem.

Het werk van Rob van Straaten is, in tegenstelling tot dat van Lijtje, vooral figuratief, impressionistisch. Hij tekende en schilderde in diverse technieken vooral maritieme zaken en landschappen. Maar ook portretten. Zijn werk is erg geliefd bij verzamelaars.

Hoe goed hij tekende blijkt uit het fascinerende verhaal dat dankzij een van zijn schetsen een moordverdachte door de Noorse politie kon worden aangehouden. Lijtje en Rob maakten een cruise langs de Noorse kust. Aan boord was iemand die zich nogal vreemd gedroeg. Rob maakte een tekening van hem. Toen de man verdacht werd, kon de politie hem later op grond van die tekening aanhouden.

De expositie van Lijtje en Rob van Straaten duurt tot en met april/mei. Den Oldenhof is te vinden in het centrum van Gorssel, schuin tegenover het museum More.

Meer inlichtingen over de tentoonstelling en over het werk kunt u direct krijgen van Lijtje van Straaten. Tel. 0575-503709 of 06-37164235. E mail : avanstraaten@hetnet.nl