Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Henk IJmker en

Open Huis in het Tramstation

GORSSEL – Tot en met 25 april 2017 is in het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van oud-Gorsselnaar Henk IJmker te zien.

Op zaterdag 1 april staan de deuren van het Tramstation van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken staat dan klaar om de gasten te ontvangen. Tijdens deze Open Dag van het Tramstation zal Henk IJmker ook aanwezig zijn om vragen over zijn schilderijen te beantwoorden. Daarnaast zullen in de nevenruimte films uit Harfsen vertoond worden.

Henk IJmker (1952) woonde tot zijn 24e in Gorssel, waar zijn vader lokale roem verwierf met schilderijen, reclameborden, affiches en decors. Het was dus niet zo vreemd dat ook Henk met potlood en penseel aan de slag ging. Na de middelbare school meende hij dat de kunstacademie voor hem de aangewezen opleiding was, maar: “Net in die periode heerste daar een antiautoritaire stuurloosheid als gevolg van mei ’68 en dat zorgde ervoor dat ik me daar totaal niet thuis voelde, helaas…” Op zijn twintigste werd Henk nog gevraagd voor een groepstentoonstelling van een aantal Deventer kunstenaars, maar daarna koos hij toch voor ‘baan en zekerheid’ en het schilderen en tekenen verdween naar de achtergrond.

In 2010 besloot hij een opleiding te gaan volgen bij Art Partout, de Academie voor Realistische Schilderkunst in Deventer. Hij kreeg de smaak weer helemaal te pakken en is nu bijna dagelijks achter de ezel te vinden. Een deel van de ‘productie’ hangt nu in het Tramstation in Gorssel.

Tot nu toe lag de nadruk op het schilderen van stillevens (‘simpele composities als rustpunt in een woelige wereld’); langzamerhand echter rijpen er bij Henk ideeën om meer gecompliceerde en meer verhalende beelden te gaan maken.

 

Openingstijden

Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 1 april 2017 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.