Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Henk van Lottum en vooraankondiging verschijning boek Gorssel

GORSSEL – Tot en met 28 november is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Henk van Lottum te zien. Henk is in 1945 in Zwolle geboren.Henk heeft een bèta achtergrond en schildert sinds 2012. Hij wilde gewoon eens proberen hoe het schilderen voelde. Al snel had hij het gevoel dat hij er iets van zichzelf in kwijt kon en dat gevoel heeft hij steeds meer. De onderwerpen hebben veelal betrekking op natuur en landschappen, maar hij schildert ook wel abstracte patronen. Henk is autodidact en heeft één jaar gewerkt in het atelier van Theo Ettema. Henk heeft niet zo’n behoefte aan het volgen van lessen, want hij wil vrij zijn in zijn gebruik van kleur en techniek. Hij werkt zowel met acryl als met olieverf.

Over zijn werk vertelt Henk het volgende: “Ik wil mijn persoonlijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen. Ik vind het fijn om te leren tijdens het schilderen, zelf te kijken hoe anderen werken. Ik zeg meestal: ‘Ik doe maar wat’ en dit is niet badinerend bedoeld maar dat geeft aan dat ik tijdens het schilderen pas ontdek wat ik wil, hoe het voelt, al staat het onderwerp wel vast. Ik schilder graag in veel lagen omdat volgens mij de kleuren dan pas echt gaan leven. Verder heb ik nog heel veel ideeën, die ik graag zou willen uitwerken, maar waarbij ik het gevoel krijg, dat ik te weinig tijd heb.”

Naast schilderen fotografeert Henk ook en vooral weer natuur en landschappen. Tijdens de Open Dag van 3 november zal Henk van Lottum aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden. Voor mensen die meer willen zien kan men naar zijn website gaan: www.oogenlens.nl

 

Boek Gorssel

Op zaterdag 3 november zal de Open Dag in het Tramstation in het teken staan van het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensendorp.’ Dit boek komt over enkele weken uit. Via de pers zullen volgende week nadere bijzonderheden bekend gemaakt worden. Op de website www.deelfmarken.nl kan men nu al informatie over het boek vinden, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om door middel van voorinschrijving van korting gebruik te maken.

 

Openingstijden

Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 november 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.