Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie kunstschilder en fotograaf Henk Wuijster en

Open Huis in het Tramstation

Expositie kunstschilder

GORSSEL – Tot en met 1 maart is in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 te Gorssel, een expositie van het werk van Henk Wuijster te zien. Zaterdag 6 februari is het de eerste zaterdag van de maand en dus is er bij de Historische Vereniging De Elf Marken die dag, zoals gebruikelijk, een Open Huis in het Tramstation. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal dan in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. Het Tramstation is zaterdag 6 februari van 11.00 tot 15.00 uur geopend.

Henk werkt met verschillende technieken, zoals olieverf, acryl en aquarel. Hij schildert al vanaf zijn kinderjaren, had les van Jet Bokhorst en heeft de zolder van zijn huis tot atelier omgebouwd. Daarnaast heeft Henk ook een atelier in Deventer. Zijn grote belangstelling voor ‘de natuur’ rondom Gorssel komt tot uitdrukking in de vele landschappen die hij heeft gemaakt. Opvallend is zijn belangstelling voor het botanisch schilderen. Henk werkt het liefst buiten in de natuur en is dan ook vaak te vinden aan de IJssel tussen Deventer en Zutphen. In juli 2008 kreeg zijn vrouw na een zware operatie een CVA, waardoor hij full time mantelzorger is geworden. Momenteel staat het schilderen daardoor op een laag pitje.

Behalve op de zaterdag 6 februari is de expositie ook nog te zien op de reguliere openingstijden van het Tramstation; dus tot 1 maart op elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en op elke donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.