Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie schilderijen van

Jur Thomas in het Tramstation

Expositie schilderijen

GORSSEL – Van donderdag 19 mei tot en met zondag 19 juni is in het Tramstation een expositie van het werk van Jur Thomas te zien. Jur is in 1939 in Boksum geboren en was docent Nederlands in Arnhem van 1966 tot 1997. Hij tekende en schilderde van jongs af aan, beoefende zijn hobby in vrije tijd en vakantie en ontwikkelde zijn aanleg verder in Friesland, waar hij in 1997 weer ging wonen. Landschap en stadsgezicht hebben zijn voorkeur. Hij maakt ook werk in overleg (o.a. portretten).

Het werk van Thomas was door de jaren heen te zien op exposities in Ellecom, Oosterbeek, Langweer, Woudsend, Doesburg, Gaastmeer en Sneek.

Zijn werk kan het best als realistisch-impressionistisch worden getypeerd. Hij zegt daar zelf over: “Ook al lijkt de werkelijkheid eigenlijk te mooi om er ook nog eens een realistische afbeelding van te maken, toch wil ik het haastig voorbijgaan van de dingen tegenhouden en het beeld vastleggen, zodat wat gezien is er nog even is.” Vaak ziet hij het mooie in de wereld om zich heen al als geschilderd of getekend. Dat moet hij dan ter plekke of thuis op doek of papier zetten en zo kan hij er dan nog naar blijven kijken. Zoals hij verder toelicht: “Ik kies in mijn aanpak meer voor de realiteit in sfeer en impressie met alle mogelijkheden van associatie en herinnering dan voor het experiment in een eerder van de werkelijkheid afgewende en vrijblijvende vormgeving.” Op zaterdag 11 juni zal Jur Thomas in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

Openingstijden Tramstation, Van der Capellenlaan 4: dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur; donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en zaterdag 11 juni Open Dag van 11.00 tot 15.00 uur. Van buitenaf is de expositie permanent te zien.