Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie schilderijen van

Anton Lefeber en Open Huis in het Tramstation

Expositie schilderijen

GORSSEL – Vanaf zaterdag 5 maart is in het Tramstation (Van der Capellenlaan 4) een expositie van het werk van Anton Lefeber te zien.

Anton Lefeber was autodidactisch schilder en heeft van zijn 15e tot 80e jaar geschilderd. Hij woonde en werkte bijna 50 jaar in Lochem en is geboren in Amsterdam. Landschappen, huizen, vergezichten, alles uit zijn omgeving legde hij romantisch/realistisch vast. Ook werken met mythische, surrealistische thema’s behoren tot zijn nalatenschap. Hij voelde zich zeer geïnspireerd door de natuur, maakte tevens portretten van zijn vrouw en had grote voorbeelden die hij zelf bewonderde.

Aanstaande zaterdag is het de eerste zaterdag van de maand en dus houdt de Historische Vereniging De Elf Marken die dag, ook weer een Open Huis in het Tramstation. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal dan in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

Openingstijden Tramstation: dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur; donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en zZaterdag 5 maart Open dag van 11.00 tot 15.00 uur.