Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Ton Kramer en

Open Huis in het Tramstation

GORSSEL – In de maand mei is in het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Ton Kramer uit Almen te zien. Op zaterdag 6 mei staan de deuren van het Tramstation van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken staat dan klaar om de gasten te ontvangen.

Tijdens deze Open Dag van het Tramstation zal Ton Kramer ook aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden. Daarnaast zal in de nevenruimte een film over de opening van het Tramstation in oktober 2011 vertoond worden.

Ton Kramer is in 1941 geboren in Arnhem en is na zijn opleiding aan de kunstacademie Arnhem en na diverse stages in Spanje en Frankrijk sinds 1972 beroepsmatig werkzaam. Veel van zijn schilderijen, krachtstokken, schilden, klein plastieken en objecten zijn in particulier bezit. Naast zijn creatieve werk heeft hij ook zijn eigen praktijk: ‘Mirin Dajo’, voor healing, persoonlijk groei en bewustwording. Op zijn website www.tonkramer.nl kan hierover meer gevonden worden.

Over zijn werk vertelt Ton het volgende: “In mijn werk zijn verschillende perioden te onderscheiden zoals: Realisme, Expressief impressionisme, Schilden en Krachtstokken, Magie en Nieuwe visie. Tijdens de expositie in het Tramstation in Gorssel exposeer ik schilderijen uit de periode “Magie” en “Nieuwe Visie” plus een tweetal Schilden, geïnspireerd door mijn verdieping in het Sjamanisme. Met heldere kleuren wil ik mijn optimistische kijk op mijn wereldbeeld vorm geven. Daarnaast probeer ik met een geconstrueerde werkelijkheid een voelbare spanning op te bouwen. Aan een bepaalde stijl of stroming wil ik mij niet binden. Mijn toets is de laatste jaren wat losser en beweeglijker geworden. De kleuren zijn afwisselend zacht of fel, afhankelijk van het gekozen onderwerp. Heel bewust heb ik gekozen voor het vierkant als drager van mijn schilderijen.”

 

Openingstijden

Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 6 mei 2017 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.