Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Zenobia van Beek en Open Huis in het Tramstation

‘Heimwee’ (station Zutphen) – 100 x 120cm – acryl – 2014

GORSSEL – Vanaf donderdag 15 februari tot en met 28 maart is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Zenobia van Beek te zien. Zenobia is in 1954 in Eindhoven geboren. In 1984 behaalde Zenobia het diploma Textiele werkvormen en Tekenen aan de lerarenopleiding van het Mollerinstituut in Tilburg. Ze werkte voornamelijk in het onderwijs en volgde daarnaast lessen bij verschillende kunstenaars.Haar schilderijen kenmerken zich door een gedegen onderzoek van de zeggingskracht van het onderwerp. Ze neemt de tijd voor het bepalen van vorm, kleur en compositie. Het schilderen zelf gaat snel en er ontstaan dan spontane lijnen en kleuren. Zij werkt met acrylverf die door het snelle drogen past bij haar schilderstijl.

Een terugkerend thema in de werken van Zenobia is Centrum als plaats van bundeling, ontmoeting en verandering. De laatste jaren is zij gefascineerd door het Station; een plaats met de belofte van de verte.

Over haar werk vertelt Zenobia het volgende: “Ik wil mijn persoonlijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen.”

Op zaterdag 3 maart zal Zenobia tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. Tevens staat dan een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om de gasten te ontvangen. In de uitbouw van het Tramstation zullen op de Open dag dia’s vertoond worden van de zeven molens die vroeger in de gemeente Gorssel gestaan hebben.

 

Openingstijden

Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 maart 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Website: https://zenobia.exto.nl/