Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Fiets mee met WTC Gorssel

op 23 en 30 april

GORSSEL – Op 23 en 30 april houdt Wieler Toer Club (WTC) Gorssel voor de tiende keer meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Op deze twee meefietsdagen krijg je de kans om op een gezellige wijze kennis te maken met het fietsen in toerclubverband. Er zijn voor beide dagen mooie routes uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 23 april een ronde ‘H3’: via de Holterberg naar Hellendoorn en terug over de Holterberg naar Gorssel. Op 30 april gaat de route richting de Veluwe: een rondje Hoenderloo.Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondagochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot 100 km. De start van de tochten is iedere zondagochtend om 09.00 uur bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Er wordt gereden in drie groepen: een sport-, een toer-plus- en een toergroep. De sportgroep fietst met een gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur, de toer-plusgroep ca. 30 km per uur en de toergroep met ca. 27 km per uur. Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis! Ook de koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

In de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB/MTB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de MTB tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten.

De club organiseert jaarlijks drie toertochten: de Omloop van Gorssel in augustus met zowel een weg- als een veldtoertocht en twee veldtoertochten over o.a. de Gorsselse Hei in november en februari.

De WielerToerClub Gorssel bestaat dit jaar 30 jaar en heeft circa 70 leden uit Gorssel en omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een ATB/MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoensafsluiting met een snertmaaltijd bij eetcafé de Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn ‘Keukenstudio Stormink’ in Gorssel en fietsspeciaalzaak ‘WRBikes’ in Haarle.

WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar is welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de drie groepen. Van u wordt een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Hebt u wel belangstelling, maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.

Als u deze uitdaging aan wilt gaan en op zondagochtend 23 april en/of zondagochtend 30 april om 09.00 uur graag een keer meefietst, dan kunt u zich opgeven bij Ronald Hesseling, wegcoördinator WTC Gorssel, tel. 06-18274000, e-mail: ronald.hesseling@planet.nl

Meer informatie over WTC Gorssel is te vinden op www.wtcgorssel.nl en op Facebook via www.facebook.com/wtcgorssel