Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Frühlingsfest der Blasmusik met Isseltaler Musikanten in Trefpunt

Isseltaler Musikanten terug in Gorssel

GORSSEL – De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden maken hun rentree in Gorssel met een gezellig ‘Frühlingsfest der Blasmusik’ op zondag 12 maart 2017 in Stichting Sport- en Cultureel Centrum ’t Trefpunt aan de Molenweg 53-55.Het is een aantal jaren geleden dat de Isseltaler Musikanten de Gehoorzaal van ’t Trefpunt vulden met hun bijzondere Egerländerklanken. In samenwerking met het bestuur van ’t Trefpunt gaan de succesvolle concerten weer op herhaling.

 

Isseltaler Musikanten

De onlangs aangetreden nieuwe dirigent Cyrille van Poucke heeft met het orkest voor het ‘Frühlingsfest’ een mooi programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und seine Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten zullen de revue passeren. De Isseltaler Musikanten werden 40 jaar geleden door onder andere Johan van den Berg, nog steeds actief in het orkest, opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld twaalf optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland), bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar staat zelfs een buitenlandse reis naar Zuid-Tirol op de agenda. Op concoursen heeft het orkest diverse prijzen vergaard en hebben juryleden bevestigd dat het orkest tot de topklasse behoort. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten graag geziene muzikale gasten.

 

Waar en wanneer?

Het ‘Frühlingsfest der Blasmusik’ wordt gehouden op zondag 12 maart 2017 in Stichting Sport- en Cultureel Centrum ’t Trefpunt aan de Molenweg 53-55. De aanvang is 11.30 uur en de zaal gaat om 10.30 uur open.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Trefpunt. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop € 8,50 per persoon. Aan de zaal op de dag van het concert kosten de kaarten € 10,00. U kunt ook kaarten bestellen per e-mail info@isseltalermusikanten.nl