Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gorssel ademt kunst op Buitenkunstig

De ganzenfanfare.

De ganzenfanfare.

GORSSEL – Het dorp Gorssel is al enige weken het decor van Buitenkunstig. In het dorp hangen volop banieren en in de winkels liggen overal mooie flyers. Zondag 19 juni van 11.30 – tot 17.00 uur is de dorpskern van Gorssel het decor van straattheater, een kunstmarkt, een streekproductenmarkt, een brocante markt, muziek, expositie in Loetje en een gezellig foodplein. Museum More presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling over Rein Draijer waarvan de opening is op 19 juni.

Alle activiteiten zijn gecentreerd in een klein, compact gebied om zodoende lege plekken op het festivalterrein te voorkomen. Bob Ermens, één van de organisatoren, zegt : “We hebben dit jaar een recordaantal kramen dus die lege plekken zullen er niet zijn.”

Op de kunstmarkt tonen circa 40 kunstenaars hun creaties, schilderijen, steltpoppen, glas en lood, tekeningen, fotografie, keramiek, tassen en sieraden. Ook is er een brocante markt en op het Nijverheidsplein een streekproductenmarkt met ambachtelijk geproduceerde producten zoals eigen persing walnotenolie, worst, geitenkaas, honing, chutney, mosterd, wijnproeverij.

Straattheater is er van Was XL een verrassende groep fanatieke wasvrouwen met een grote berg lakens, een voorstelling die je moet zien, ruiken en ervaren! De ganzenfanfare, een groep Toulouser ganzen waggelt door de straten met een tamboer en tamboer maître. Claustrokast: in dit kortste theaterprogramma is lachen gegarandeerd! Vliegensvlug: een hyperactieve stewardess, Frogs Duo, de vallende ober en voor de kinderen een leuk kinderplein met een Circus Workshop, haartheater, gekke kapsels maken en natuurlijk een suikerspin.

Ook Buitenkunstig Gorssel vecht mee tegen de genadeloze ziekte ALS en heeft een loterij georganiseerd. De hoofdprijs is één minuut gratis winkelen bij de Jumbo en andere prijzen zijn: een compleet verzorgde barbecue voor 10 personen in t Trefpunt, een kartheat, fotoshoot, dinerbon, barbecue en toegang tot het klimbos.

De prijsuitreiking zal zijn om 15.30 uur op het Marktplein en dan zal tevens een helikoptervlucht voor twee personen geveild worden, waarvan de opbrengst uiteraard ook naar de stichting ALS gaat.

Meer info: www.buitenkunstiggorssel.nl