Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

“Gorssel Buitengewoon”

Buitengewoon dorp

Buitengewoon dorp

GORSSEL – De naam ‘Gorssel Buitengewoon’ is gekozen omdat Gorssel een bijzonder, buitengewoon dorp is voor bewoners, bezoekers en ondernemers. De ondernemers  versterken elkaar door onderling te netwerken en maken zo gebruik van elkaars kwaliteiten  waardoor er leuke initiatieven ontstaan.

Binnen de ondernemersvereniging zijn diverse werkgroepen actief die zich o.a. bezighouden met koopzondagen, kerst, de aankleding van het dorp, sponsoring, public relations en de organisatie en aankondiging van evenementen.

 

Evenementen

IJsseljazz en Buitenkunstig zijn ontstaan vanuit de ondernemersvereniging en zijn inmiddels uitgegroeid tot grote zelfstandige evenementen met een eigen organisatie en ook met veel inbreng vanuit de Gorsselse ondernemers. Het zijn grote evenementen waarmee Gorssel in wijde omgeving bekend is en een trots voorbeeld is voor andere kernen in de gemeente Lochem. Ook wordt er hard gewerkt aan de kerstmarkt die in december weer plaats gaat vinden. Daarnaast sponsoren de ondernemers tal van activiteiten in het dorp, zoals de Carnavalsvereniging, het Openluchttheater en de festiviteiten van de Oranjevereniging.

De gemeente richt zich steeds meer op haar kerntaken en dus zullen de ondernemers en inwoners steeds meer zelf moeten  doen om het dorp voor iedereen aantrekkelijk te houden. Zo heeft Gorssel Buitengewoon bijvoorbeeld het initiatief genomen om de uitstraling van het centrum te verbeteren door het ophangen van hanging baskets vol met kleurige geraniums in het centrum van Gorssel. De bloembakken hangen nu drie maanden en zijn inmiddels tot volle bloei gekomen en leveren een fleurig straatbeeld en veel complimentjes op. Dit jaar zijn de bloembakken medegefinancierd door donaties van o.a. de Rotary Gorssel, de Dorpsraad Gorssel, de Rabobank en een groot aantal particuliere inwoners van Gorssel. Om de bloembakken ook in de zomer van het volgende jaar te kunnen financieren hoopt de Ondernemersvereniging opnieuw op veel financiële steun vanuit ondernemingen én inwoners.

 

Samenwerking

De Ondernemersvereniging heeft een goede samenwerking met de Dorpsraad Gorssel. Samen met de Dorpsraad ontstaan meer initiatieven en gezamenlijk staan zij sterker als gesprekspartner van de gemeente Lochem. Ook in de contacten met Museum MORE over bijvoorbeeld het parkeren werken de belangenverenigingen nauw samen.

 

Elke zondag koopzondag

Met de opening van Museum MORE sinds afgelopen juni is er zeker meer leven in de brouwerij met heel veel bezoekers uit binnen- en buitenland. In de eerste 10 weken al meer dan 30.000 bezoekers.

In positieve zin worden de straten gekleurd met optimisme. En dat voelen de ondernemers  ook!

De bezoekers zijn verrast over het dorp Gorssel, de gezellige uitstraling en de mooie winkels waarvan een groot aantal sinds de opening van Museum More met veel succes elke zondag open is. Er hangt een mooie en onuitputtelijk positieve energie in het Buitengewone dorp. Gorssel bruist van de nieuwe activiteiten die ontwikkeld worden door veel verschillende inwoners en ondernemers en daar zijn ze als ondernemend Gorssel trots op!

 

Het boekje “Hier in Gorssel” is door het initiatief van enkele enthousiaste inwoners van Gorssel in samenwerking met de Ondernemers in Gorssel en Lochem 3.0 ontstaan. In dit boekje staat een mooie wandeling beschreven in en om Gorssel en presenteert ondernemend Gorssel en een aantal grote evenementen zich. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij alle ondernemers en bij het museum en roept veel positieve reacties op. In het straatbeeld ziet men veel bezoekers met het boekje in de hand Gorssel verkennen.