Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gorssel schrijft voor gerechtigdheid

GORSSEL – Opkomen voor de rechten van anderen is in veel landen levensgevaarlijk. Helemaal voor vrouwen. Daarom zet Amnesty International zich dit jaar tijdens de Write for Rights-schrijfactie in voor tien vrouwelijke activisten. Ook vanuit Gorssel sturen ze handtekeningen, brieven en kaarten. Doe mee op 8 december, van 10.00 tot 16.00 uur, Hoofdstraat 43d, tegenover MORE.Tijdens de schrijfactie zijn er muziekoptredens van onder andere Carolina & Haddah en twee leden van De Veldzichttrekkers.

 

Write for Rights werkt

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, hun mobieltje of pen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

Vorig jaar werden in Nederland 173.000 brieven geschreven. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Zo zegt de Ethiopische journalist Eskinder Nega, voor wie we eerder schreven: “In 2018 werd ik vrijgelaten. Niet omdat de regering van gedachten veranderde, maar omdat mensen de vrijlating eisten van gevangen activisten, journalisten en bloggers.”

Dus doe mee!

Write for Rights Gorssel | 8 december, van 10.00 tot 16.00 uur | Hoofdstraat 43d, tegenover MORE.