Herdertjestocht Gorssel – mooi begin van de kerstvakantie!

GORSSEL – Zaterdagavond 22 december houdt de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse een sfeervolle herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere manier wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de toren van de kerk.De herdertjestocht wordt voor de zesde keer georganiseerd. Thema dit jaar is: ‘Stralende Sterren’. Sterren zijn niet weg te denken bij het kerstverhaal. “En zie, de ster die zij in het oosten gezien hadden, ging voor hen uit totdat zij boven de plaats waar het Kind zich bevond stil bleef staan.” Zo beschrijft het Evangelie volgens Mattheüs de ster van Bethlehem, die de drie wijzen naar Jezus geleid hebben. De ster ging hen voor. Deze ster van Bethlehem zien we op veel afbeeldingen terug in verhalen over het kerstverhaal. Iedereen is eigenlijk een ster, uniek, het vormt je ik. Sterallures hebben is niet altijd goed, maar de sterrenjagers zijn juist op zoek naar de sterren in Gorssel. Talentvolle mensen, iedereen is wel ergens goed in en blinkt ergens in uit. De herbergier staat te koken met de chef-kok bij een sterrenrestaurant en engelen verspreiden sterrenstof, ook wel gelukstof.

Natuurlijk ontbreken Jozef en Maria met de ezel en de herders met de schapen niet in de tocht. Muziek van de ‘Boundless Brassband’, Henk Veenendaal en Marja Peters zal de herberg van klanken voorzien. De Joppebloazers met de midwinterhoorns verwelkomen het publiek. Stefan Westerbeek van Sound Wave gaat scènes onderweg verlichten en toneelspelers van TheaterErf ’t Walle zullen een sterrenshow opvoeren ergens op de route. Uiteindelijk kom iedereen terecht bij het Koningskind. Traditioneel verlicht met 1000 lichtjes. Vele vrijwilligers helpen om deze tocht bijzonder te maken achter de schermen. Een tocht voor jong en oud!

Dus noteert u in uw agenda voor uw kinderen, kleinkinderen of gewoon voor u zelf: Herdertjestocht zaterdag 22 december. Mis het niet, want mooier kan de kerstvakantie niet beginnen!