Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Huttendorp Gorssel 2018

groot succes

Koningin Guinevere met alle deelnemers in de kampvuurkuil van de groep.

GORSSEL – Op 23 en 24 augustus hebben in totaal 81 ridders en jonkvrouwen koningin Guinevere geholpen bij het ontwerpen van haar nieuwe kasteel.Door een strijd in haar thuisland had zij moeten uitwijken naar haar buitenverblijf – IJsselslot. Haar ridders hadden de strijd gewonnen, maar helaas was daarbij haar kasteel wel verwoest. Er moet dus een nieuw kasteel worden gebouwd. De ridders en jonkvrouwen hebben met hulp van in totaal ca. 30 vrijwilligers op het terrein van Scouting IJsselgroep elf ontwerpen gemaakt, waaruit koningin Guinevere uiteindelijk het beste ontwerp heeft gekozen.

 

Het team van het winnende ontwerp

Het was voor het eerst dat Scouting IJsselgroep Huttendorp Gorssel organiseerde. Tijdens Huttendorp is de basisschooljeugd in Gorssel en omgeving (o.a. Epse, Deventer, Harfsen, Joppe, Laren en Zutphen) twee dagen druk geweest met het bouwen en versieren van hun kasteel. Met verschillende spelletjes konden zij extra bovendien extra materialen verdienen, zodat aan het eind met trots het resultaat van twee dagen hard werken aan de ouders kon worden getoond.

Gezien het succes van de activiteit – deze was met 81 deelnemers helemaal vol en is naar volle tevredenheid van deelnemers en organisatie verlopen – wordt deze activiteit ook volgend jaar gehouden op de laatste twee dagen van de schoolvakantie in de gemeente Lochem (29 en 30 augustus 2019). Zet als je mee wil doen deze activiteit alvast in je agenda.

Meer informatie over Scouting IJsselgroep is te vinden op www.scouting-ijsselgroep.nl