Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

IJsselJazz maakt zich op

voor 10e editie

Sfeerbeeld IJsseljazz 2014

Sfeerbeeld IJsseljazz 2014

GORSSEL – Op zondag 13 september 2015 verwelkomt Gorssel grote namen op de podia van IJsselJazz. Het festival, dat dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd, is een must voor liefhebbers van jazz en blues.

De line-up én de locatie maken IJsselJazz bijzonder. Het jaarlijkse festival in de Achterhoek biedt acts van hoog niveau in een dorpse, ongedwongen sfeer. Het jazzfestival heeft in de afgelopen jaren landelijke bekendheid gekregen en trekt zo’n 15.000 muziekliefhebbers. Sponsors maken het mogelijk dat IJsselJazz voor bezoekers vrij toegankelijk is.

 

Spectaculair jubileumprogramma

Het programma voor deze jubileumeditie van IJsselJazz is spectaculair. Op het hoofdpodium van de Rabobank in de Hoofdstraat staan jazz acts op topniveau. Om 13 uur trapt Ruben Hein & Band het festival af, gevolgd door een meesterlijk middagprogramma met dichter en jazzkenner Jules Deelder en toetsenist Bas van Lier. Bijzonder op het jazzpodium zijn ook de Europese primeur van Debbie Sledge (Sister Sledge) en de comeback van Candy Dulfer naar IJsselJazz.

Onvervalste blues is te horen en te zien op het Grolsch podium op het Nijverheidsplein. Er zijn acts van onder meer de John F. Klaver Band, The Veldman Brothers en Mariëlla Tirotto & The Blues Federation. Verrassend zijn Rock & Roll optredens vanuit een Cadillac Cabrio.

 

Centraal in het dorp

De muziekpodia van IJsselJazz staan letterlijk en figuurlijk midden in het dorp Gorssel. Winkeliers, restaurants en het nieuwe museum MORE doen er alles aan om bezoekers een unieke jazzbeleving te bieden. De dorpskern wordt afgesloten voor verkeer en is volledig ingericht voor IJsselJazz. Naast de podia opent een speciaal foodplein waar bezoekers heerlijke gerechten en dranken kunnen proeven.

 

Over IJsselJazz

IJsselJazz is een jaarlijks jazzfestival dat sinds 2006 elk tweede weekend in september plaatsvindt in Gorssel. Vanaf diverse podia in het dorp presenteert Stichting IJsselJazz een keur aan artiesten van (inter-)nationale bodem. Hoofdsponsor van IJsselJazz is Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek.

Voor meer info bezoekt u de website www.ijsseljazz.nl of facebook.com/ijsseljazz