Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koele zomer | warme herfst in Museum MORE

Najaar drie tentoonstellingen in Museum MORE

GORSSEL – Wil je heerlijk afkoelen tijdens de hittegolf? MORE is lekker koel. Bezoek deze zomer de tentoonstelling MORE FOCUS | Het trage lage land. Met 20°C in onze museumzalen & 20 fotografen kan Nederland je nog verrassen! En dit najaar programmeert Museum MORE maar liefst drie tentoonstellingen.

 

Kees Timmer | Mens & dier

Er zijn kunstenaars die het verdienen om telkens weer herontdekt te worden. Zo ook Kees Timmer (1903-1978). Geliefd onder kunstenaars en kenners was Timmer wél een van de 150 uitverkoren exposanten van het 150-jarige Stedelijk Museum Amsterdam, maar kreeg hij géén plek in de bekende overzichtsboeken. Door zijn eigenzinnige verbeelding van mens & dier is Timmer niet makkelijk te plaatsen in de Nederlandse kunstgeschiedenis van de 20ste eeuw. Zijn kleurrijke, humoristische werken hebben soms ook een donkere ondertoon. En Timmers dieren hebben vaak menselijke trekjes. Hij houdt je een spiegel voor en in dat spiegelbeeld herken je wellicht meer van jezelf dan je lief is.

Bij de tentoonstelling verschijnt ook een boek over Kees Timmer met een bijdrage van Carel Blotkamp, emeritus-hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit.

Te zien in zaal 5 & 6 in Museum MORE in Gorssel.

23 sept 2018 – 6 jan 2019

 

Johan Polet, beeldhouwer

Een pionier met enorme invloed. Johan Polet (1894-1971) was een beeldhouwer die ertoe deed. Vroeger vaak in een adem genoemd met John Rädecker en Hildo Krop behoren Polets figuren uit de jaren twintig tot de zeldzame goede voorbeelden van een Nederlandse expressionistische beeldhouwkunst. Hij kreeg belangrijke openbare opdrachten, zoals het Domela Nieuwenhuis-monument in Amsterdam (1931). Hoog op een sokkel met gebalde vuist is het nog altijd een van de beste en meest gewaardeerde standbeelden van ons land. In deze tentoonstelling zal voor het eerst Polets meer dan levensgrote mannenfiguur voor Boijmans van Beuningen te zien zijn. Een geschenk van de gemeente Amsterdam aan het museum waaraan Polet werkte van 1935 tot en met 1952. Het beeld was lange tijd zoek en heeft vanwege Polets oorlogsverleden nooit opgesteld gestaan.

Bij de tentoonstelling verschijnt een monografie over Johan Polet i.s.m. museum Beelden aan Zee.

23 sept 2018 – 6 jan 2019

Te zien in zaal 7 van Museum MORE in Gorssel.

 

Paul de Lussanet | La joie de peindre

Paul de Lussanet (1940), schilder in hart en nieren, is de belichaming van ‘la joie de peindre’. In Museum MORE exposeert hij zijn nieuwe oogst, waar het pure schilderplezier meer dan ooit van afspat. De Lussanet, een van de laatste Larense bohémien-schilders, creëert al 50 jaar een expressief, poëtisch en kleurrijk universum. Het vrouwelijk naakt is een steeds terugkerend thema binnen zijn oeuvre. Geliefd element in De Lussanets werk is het zorgeloze en zonovergoten leven in Zuid-Frankrijk.

Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur van Singer Laren, is de gastcurator van deze tentoonstelling.

7 okt – 9 dec 2018

Te zien in de Tuinzaal van Museum MORE in Gorssel.

 

Museum MORE | Hoofdstraat 28 | 7213 CW Gorssel | www.museummore.nl