Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lewisia and Rhodohypoxis World

Open tuin dagen op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei.

GORSSEL – De rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos. Een tuin die zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling mag verheugen is de alpiene tuin Lewisia and Rhodohypoxis World in Gorssel. In de voortuin van de tussenwoning krijgt men al een voorproefje van wat men achter het huis te zien krijgt, een middelgrote mooi glooiende rotstuin van 300 vierkante meter met hoogte verschillen tot andere halve meter boven vijverniveau.Om dit te realiseren is er van diverse steensoorten maar liefst 20 ton in de tuin verwerkt. De inrichting bestaat uit een verhoogd gedeelte tegen een stenen wand waar vanaf een beekloop uitmondt in de vijver. Ook is er een moeras gedeelte, een veenbed en een verhoogd bed. Ook langs het terras staan diverse zeer bijzondere alpiene planten. Elk vrij uurtje wordt door Ap en Annie besteed aan de tuin en aan het zelf kweken van de planten. Denk daarbij aan Lewisia, Primula, o.a. auricula en allionii, Iris en Rhodohypoxis. De Rhodohypoxis is tegenwoordig een heel populaire terrasplant. Er zijn mooie soorten in diverse kleuren.

Alles wordt op natuurlijke wijze gekweekt d.m.v. scheuren of zaaien. Dus geen verwarmde kas, de natuur moet zijn werk doen. Dit levert de mooiste en sterkste planten op.

De tuin is in het voorjaar op z’n mooist en daarom bent u van harte welkom tijdens de open tuin dagen. U vindt de tuin aan het Acaciaplein 29 in Gorssel. Buiten deze dagen bent u op afspraak ook welkom. Zie ook www.lewisiatuin.nl

Beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De entree van deze dagen is gratis. Ook bestaat de mogelijkheid om plantjes te kopen.

De tuin is gelegen aan het Acaciaplein 29, 7213WL Gorssel.