Lezing Expressionisme in Duitsland door Drs. Monique Hafkamp

GORSSEL – Drs. Monique Hafkamp laat u zien hoe in verschillende delen van Duitsland aan het begin van de 20e eeuw kunstenaars op zoek gingen naar manieren om door middel van hun werk bij te dragen aan het vormen van een nieuwe wereld. In Dresden wilde Die Brücke – de brug – breken met het verleden en een verbinding slaan naar een nieuwe toekomst. De drijvende kracht achter de beweging was Ernst Ludwig Kircher. Der Blaue Reiter (de blauwe ruiter) was een kleine groep gelijkgestemde kunstenaars in het zuiden van Duitsland, rond München, met als spil Kandinsky.

Zij wilden in hun werk de geestelijke wereld achter de materiële en zichtbare oppervlakte laten zien. Dit leidde bij Kandinsky tot abstracte kunst. Aan de hand van diverse voorbeelden volgt u de ontwikkelingen en ziet u of ze slagen in hun streven.

Pluspunt (www.pluspuntgorssel.nl) verzorgt eens per veertien dagen een lezing of presentatie met warme maaltijd in ’t Trefpunt, Molenweg 55. Alle 50+ers uit de omgeving zijn van harte welkom. Zij komen op woensdag 16 januari van 10.30 tot 13.30 uur bijeen. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd. De kosten bedragen € 9,50. Alleen lezing en koffie € 6,00. Reserveren kan niet. Voor inlichtingen en ideeën kunt u terecht bij Janny Eshuis (0575 492391) of Hans de Weger (06-44782873).