Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Timo Roeke over waarneming.nl

GORSSEL – Op donderdag 11 oktober is er een lezing van Timo Roeke over de website waarneming.nl in Cultureel centrum ’t Trefpunt, Molenweg 53-55. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ca 21.30 uur.Waarneming.nl is een website waarop natuurliefhebbers waarnemingen van planten en dieren kunnen invoeren. Dat levert een schat aan gegevens op waaruit natuurorganisaties en overheden kennis kunnen putten over de ontwikkeling van de biodiversiteit (rijkdom van de natuur) en van soorten in Nederland. Ook voor het publiek is de site interessant; zo kun je eenvoudig nagaan welke soorten er in je favoriete natuurgebied voorkomen en welke zeldzaamheden er recent zijn gezien.

Timo Roeke is lid van het team waarneming.nl Hij zal toelichting geven over de gebruiksmogelijkheden van de site, de soorten data, de functie van het forum en de apps die er te downloaden zijn. Na de lezing is hij beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, het aanmaken van accounts en het downloaden van apps.

De lezing wordt georganiseerd door KNNV- Deventer en IVN- Deventer, is gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor verder informatie: Frens Westenbrink, 06-53226766, f.westenbrink@kpnmail.nl.