Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mijlpaal voor Museum More: 100.000ste bezoeker!

 

V.l.n.r. Dhr. De leeuw, Mevr. Melchers, Dhr. Melchers en Mevr. De Leeuw. (Foto: Marc Pluim.)

V.l.n.r. Dhr. De leeuw, Mevr. Melchers, Dhr. Melchers en Mevr. De Leeuw. (Foto: Marc Pluim.)

GORSSEL – Een nieuw record voor More. Al binnen 11 maanden na opening ontving Museum More op vrijdag 21 april 2016, rond het middaguur, de 100.000ste bezoeker. Dit resultaat overtreft veruit de prognose vooraf van 50.000 bezoekers per jaar. Initiatiefnemer van het museum zakenman Hans Melchers en zijn echtgenote Monique verwelkomden het echtpaar Wim en Thea de Leeuw uit Eefde als 100.000ste bezoekers.

Als cadeau kreeg het echtpaar De Leeuw onder meer een jaar lang gratis museumentree voor vier personen uitgereikt en de uitnodiging om de feestelijke opening van Kasteel Ruurlo in 2017 bij te wonen. Alle andere museumbezoekers werden getrakteerd op honderden More-koppen.

Museum More is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. More opende zijn deuren voor publiek op dinsdag 2 juni 2015. De verzameling bevat topwerken van kunstenaars zoals Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch en Carel Willink. In 2017 opent More een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. Dit kasteel zal het monumentale decor vormen voor de collectie van Carel Willink.

Op dit moment te zien in Museum More naast de eigen collectie:

Ferdinand Erfmann – Nederlands beste naïef t/m 5 juni 2016.

Verwacht: In Essentie – Rein Draijer, 19 juni t/m 25 september 2016.