Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

MTB evenement “Heideveldtoertocht”

op 1 november

MTB evenement

GORSSEL – Wieler Toer Club Gorssel houdt op 1 november voor de 29e keer de Heideveldtoertocht. Een veldtoertocht door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. Een veldtoertocht die door de NTFU beoordeeld is als NTFU Klassieker.

De NTFU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem ontvangen van de NTFU 3 sterren en mogen daarmee de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren. Deze evenementen kunnen worden beschouwd als topevenementen binnen de NTFU!

Na de succesvolle editie van 2014 met meer dan 1.000 deelnemers zijn alle vrijwilligers van WTC Gorssel er op gebrand er een nog groter succes van te maken. Het parcours van de Heideveldtoertocht wordt ieder jaar speciaal voor deze tocht in gereedheid gebracht. Afspraken met landeigenaren, het begaanbaar maken van de paden en het zoeken naar weer net die ene nieuwe mooie plek om langs te rijden. De tocht voert langs de mooiste plekjes van het achterland van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen.

De Heideveldtoertocht start bij Sportclub Gorssel aan de Markeweg 10 te Gorssel. Hier is het voor en na de tocht goed toeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van je fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.

Tijdens de Heideveldtoertocht wordt een tweetal afstanden aangeboden: 35 en 45 km. Halverwege de route is een controlepost waar de fietsers een krentenbol en een stuk banaan wordt aangeboden. Alle routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur. Alle afstanden zijn zowel geschikt voor MTB-rijders als voor cyclo-crossers.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 4,- als ze TFK houder zijn en anders € 5,-. Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij SC Gorssel, voorinschrijven is niet mogelijk.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.