Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuws van de Historische Vereniging De Elf Marken

GORSSEL – Zaterdag 6 oktober houdt de Historische Vereniging De Elf Marken een Open Huis in het Tramstation. Op het perron kan nog steeds de expositie van de textielkunstenaarsgroep Zootex bekeken worden en in de presentatieruimte wordt in het kader van de dorpenreeks aandacht geschonken aan Epse.De dialezing ‘drieluik Epse’ uit 2002 is gedigitaliseerd. Simon Dijkerman zal de plaatjes toelichten. Hierbij laat Simon aan de hand van foto’s, die in drie verschillende jaren van dezelfde plek genomen zijn, de vele veranderingen in Epse zien. Voor zowel diegenen die destijds de lezing gemist hebben als voor de nieuwe inwoners van Epse is deze presentatie een absolute aanrader.

Zeer de moeite waard is ook bezichtiging van het werk van de textielgroep Zootex, een groep van negen textielkunstenaars. Zij geven in hun werk uiting aan hun individuele inspiratie op het gebied van de beeldende kunst. Met een textielcomponent, waarbij textiel zeer ruim kan worden opgevat.

Het Tramstation is zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Van zowel de kunstenaarsgroep als van de Historische Vereniging zullen dan leden aanwezig zijn.

Behalve aanstaande zaterdag is de expositie ook nog op de reguliere openingstijden van het Tramstation te zien, dus tot 15 oktober op elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.